Vinterdæk test-guide:
De bedste vinterdæk

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

1 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Har du anskaffet dig ny bil i år, eller er sidste sæsons vinterdæk slidt ned? Vi har samlet nogle af de bedste vinterdæk til personbiler i 2022. Dine dæk er det eneste, der forbinder dit køretøj med vejen. Derfor skal du være sikker på, at du ingen risici tager hvad angår dine vinterdæk. Vinteren byder ofte på hurtigt skiftende vejrforhold, som giver en større risiko for ulykker såfremt du ikke har de rette vinterdæk.

Selvom det danske vintervejr ikke altid byder på sne, er det et klogt valg at skifte sommerdækkene ud med vinterdæk, da vores vintre er våde, kolde og til tider resulterer det i ekstremt glatte veje. Alle vinterdæk i denne guide er naturligvis M+S mærket og kan fås i forskellige størrelser.

Det skal du overveje, før du køber et nyt vinterdæk:

 • Type: Der findes flere forskellige typer vinterdæk, og du skal være sikker på at vælge den rette model lige fra starten. Du skal både være opmærksom på at finde den rette type til sæsonen og klimaet, samtidig med at vinterdækkene også skal kunne passe til din bil.
 • Størrelse: Du bør som udgangspunkt altid vælge vinterdæk, der har samme størrelse som dine normale dæk. På den måde kan du være sikker på, at de altid passer, og så slipper du for at geninvestere i nye dæk hver vinter.
 • Mønster og design: Det vigtigste ved vinterdæk er, at de ikke skrider på glatte overflader, og her spiller især mønstret på dækket en stor rolle. Du skal være sikker på, at du vælger vinterdæk med design af høj kvalitet.
 • Pris: Prisen er også en afgørende faktor, da du skal overveje, hvor ofte du kommer til at bruge vinterdæk. Hvis du bor i et klima, hvor vinteren er hård og lang, giver det god mening at investere flere penge i ordentlige vinterdæk.
 • Hvad siger eksperter og forbrugere: Du kan lære meget om et sæt vinterdæks kvalitet og effektivitet ved at undersøge, hvad både eksperter og tidligere kunder siger.

arrow-more

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Andre produkter

De anmeldte produkter er på nuværende tidspunkt ikke tilgængelige. Du kan finde lignende produkter i oversigten nedenfor.

Andre produkter

FRA SOMMERDÆK TIL VINTERDÆK

Hvis du skal til at skifte dine dæk fra sommerdæk til vinterdæk anbefaler vi, at du kigger forbi hos Autobutler. Hos Autobutler kan du nemt, hurtigt og med få klik modtage 3 skriftlige tilbud på dækskifte. Et dækskifte gennem Autobutler koster kun 249 kr. Der er allerede over 700.00 bilejere der har benyttet sig af Autobutler, og indhentet 3 tilbud.

Når du indhenter 3 tilbud, er processen meget simpel:

 • Indtast nummerpladen på din bil
 • Vælg mærket på din bil
 • Vælg dit område (få tilbud fra værksteder i dit område)
 • Indtast din e-mail

Herefter vil du få 3 tilbud tilsendt på e-mail, hvorefter du kan selv kan vælge, hvilket værksted der passer dine behov og ønsker på bedste vis. Tilbuddene er super konkurrencedygtige, hvorfor du med sikkerhed, kan finde et tilbud der passer dig.

VI ANBEFALER, AT DU TAGER IMOD 3 TILBUD PÅ ET HJULSKIFTE

 • 3 tilbud
 • 3 års garanti
 • Nemt og hurtigt

» Klik her for 3 gratis og uforpligtende tilbud «

Endvidere kan du forvente, at de 300 værksteder der er tilknyttet Autobutler, leverer et godt stykke arbejde af højeste kvalitet. Denne forventning forstærkes ved, at Autobutler garanterer 3 års garanti på alt det service- og reparationsarbejde du gennem deres service. Endeligt tilbyder Autobutler prisgaranti på alle opgaver, hvorfor du ikke finder billigere opgaver end gennem Autobutler.

Udover at få skiftet dine dæk, kan du hos AutoButler blandt andet få hjælp til:

 • Olieskift inkl. filter
 • Rustbeskyttelse
 • Service af aircondition
 • Skiftning af tandrem
 • Serviceeftersyn

RESERVEDELE TIL DIN BIL

Hvis du mangler reservedele til din bil i form af motorolie, rudevask, forlygtevask eller andet, kan vi varmt anbefale Carpardoo.

Hos Carpardoo kan du med fordel finde de præcise reservedele, som passer til din bil. Reservedelene der sælges hos Carpardoo består udelukkende af højkvalitets reservedele, der alle lever op til alle gældende standarder og sikkerhedskrav. Endvidere kan du med deres smarte filtreringssystem med blot få klik få et klart overblik over, om en specifik reservedel er kompatibel med din bil eller ej.

Hvis du er typen, der selv kan skifte sine dæk fra sommerdæk til vinterdæk, kan du med høj sandsynlighed nyde godt at Carpadoos hjulbolte og hjulmøtrikker. Hvis ikke, kan du med fordele benytte dig af Autobutler.

HVORNÅR SKIFTER MAN TIL VINTERDÆK?

Som udgangspunkt bør man skifte sine vinterdæk når det kolde vintervejr begynder. Såfremt frosten ikke kommer tidligt, anbefaler vi at man skifter sine vinterdæk i midten af oktober.

Vinterdæk er de dæk, som bremser bedst. Af denne årsag er det vigtigt, at få vinterdæk på bilen inden frostvejret begynder. Hvis ikke man får skiftet til vinterdæk, udsætter man både sig selv og sine medtrafikanter for en alvorlig risiko.

Hvis du er yderligere interesseret i, hvorfor man skifter sine vinterdæk, kan du læse mere hos FDM eller Falck.

Afslutningsvis håber vi, at du har fundet vores oversigt over vinterdæk brugbar. Vi vil gerne takke dig for, at have læst med. Såfremt der bliver lanceret nye vinterdæk i 2020, vil vi gennemgå disse og løbende holde denne vinterdæk oversigt opdateret.

Har du lyst til at læse mere om vinterdæk test? FDM foretog i 2018 en stor vinterdæk test, som stadig er aktuel. Du vil kunne læse, at der er nogle vinterdæk i testen som går igen i vores test.

Det skyldes at vinterdæk, på trods af deres ældre årgang, ofte stadig er teknologisk- og sikkerhedsmæssigt i orden i dag, hvorfor de er med i vores vinterdæk test i 2020.

Skulle du have lyst til at læse andre artikler kan du finde tests på Bedste10 om hvidevarerboligelektroniksport og fritid og generelle tips og råd.

FAQ

Hvilke vinterdæk er de bedste?
Nogle af de bedste vinterdæk, som er på markedet lige nu, er blandt andet Dunlop Winter Sport 5. Vinterdækkene har fået gode anmeldelser i en række forbrugstests, som blandt andet roser dækkene for at have et rigtig godt vejgreb selv i glat føre, hvilket øger din sikkerhed om vinteren.
Hvor meget koster vinterdæk?
Prisen på vinterdæk varierer fra brand til brand, såvel som fra model til model. Dog kan du finde et sæt gode og sikre vinterdæk til omkring 600 – 800 kr., som vil kunne få dig sikkert gennem vinteren. Det er dog også muligt at finde langt dyrere dæk end det.
Er det nødvendigt at købe vinterdæk?
Ja, det er nødvendigt at købe vinterdæk. Når temperaturen kommer under syv grader, er dine sommerdæk ikke længere optimale at bruge, da deres vejgreb bliver dårligere for hver grad, som temperaturen falder. Det kan føre til ulykker, når vejene bliver glatte, hvormed det er nødvendigt at skifte til vinterdæk.
Der findes generelt ikke en gennemsnitlig tid på, hvor lang tid et sæt vinterdæk holder, da det afhænger af, hvor meget du kører i vinterhalvåret. Dog forventer de fleste forhandlere, at et sæt vinterdæk ved almindeligt brug kan holde i ca. fire år, førend du bør købe et sæt nye.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

DUNLOP WINTER SPORT 5

CONTINENTAL WINTERCONTACT TS 860

DUNLOP VINTERDÆK: WINTER RESPONSE 2

CONTINENTAL WINTERCONTAC TS 860

GOODYEAR VINTERDÆK: ULTRAGRIP 8

FALKEN VINTERDÆK: EUROWINTER HS01

PIRELLI W 240 SOTTOZERO S2

DUNLOP WINTER SPORT 5 SUV

BRIDGESTONE VINTERDÆK BLIZZAK LM005

BARUM VINTERDÆK: POLARIS 5

HANKOOK I*CEPT RS2 W452

MICHELIN VINTERDÆK: ALPIN 5

PIRELLI VINTERDÆK: CINTURATO WINTER

GOODYEAR VINTERDÆK: ULTRAGRIP 9

NOKIAN VINTERDÆK: WR A3

KLEBER VINTERDÆK: KRISALP HP3

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme