Skrevet d. 17. maj 2018 af Markus Tornefeldt

Elcykel test 2018 – Her er den bedste elcykel

Elcykel test 2018 – Her er den bedste elcykel
3.8 (75.29%) 17 votes

Elcykel test 2018 – Her er årets bedste el cykel!

Året siger 2018, og der er ingen tvivl om, at vi oplever store tendenser henimod smartere transport, der samtidig helst skal være så miljøvenlig som muligt. Her er elcyklen et genialt transportmiddel, der let kan konkurrere med bilen, hvis du har mindre end 30 km på arbejde. Samtidig kan du prale af at have stort fokus på grøn omstilling, og at du gør miljøet en tjeneste dag for dag!

Elcyklen vinder større og større indpas i Danmark, hvor de mange bakker og den evige modvind på cykelstierne afholder mange fra at tage cyklen på arbejde. Det er der dog bestemt ingen grund til, da elcyklerne er blevet billigere og billigere – og stadigvæk leverer på højeste plan!

En elcykel letter din tur til og fra arbejde, den hjælper på miljøets velbefindende, og den gør dig sundere alt imens. Alt i alt er en el-cykel en win-win løsning for let transport til og fra arbejde, og det er netop derfor, at vi har lavet denne omfattende elcykel test 2018 her hos Bedste10.

Bedste elcyklerTestvinder Billigst hos
1) Kalkhoff Entice Advance B9NejCykelexperten.dk

Find forhandler

2) Kalkhoff AGATTU Dame Move i7RNejCykelexperten.dk

Find forhandler

3) SCO Premium E-shopperNejWupti.com

Find forhandler

4) Gazelle Arroyo C7+ HMB Dame 7gJaCykelexperten.dk

Find forhandler

5) Kildemoes City Bosch EL 7g JaCykelexperten.dk

Find forhandler

6) Focus Jarifa2 EX Active 9g 2018 NejCykelexperten.dk

Find forhandler

7) Cube Cross Hybrid Pro Allroad

NejCykelpartner.dk

Find forhandler

8) Cannondale Mavaro Active 2 NejCykelexperten.dk

Find forhandler

Har du hørt om de nye funktioner, som Kildemoes har inkorporeret i deres elcykler? Det har du mulighed for hos de forskellige Kildemoes testcentre, hvor du kan prøve de nyeste Kildemoes modeller og opdage de mange nye funktioner, som modellerne anno 2018 har bragt med sig! Klik på nedenstående link for at finde ud af, både hvor og hvornår du har mulighed for at prøve nogle af verdens bedste elcykler!

Kildemoes El-cykel 2017 SE HERCykelexperten.dk

Find forhandler

 

Skandinavien og Danmark i særdeleshed er kendt for vores fantastiske cykelkultur, men der er jo ikke noget forgjort i, at vi gør det hele lidt lettere for os selv ved at bruge elcykler i stedet! Det er dog de færreste, der har en god og dybdegående viden omkring disse moderne cykler, hvilket også er derfor, at vi har lavet en dybdegående og grundig elcykel test for dig.

I vores store elcykel test har vi kigget på forskellige parametre, som f.eks. batterilevetid, effektivitet og pris, og vi har studeret mange forskellige typer af elcykler, som findes på det danske marked. Alle disse cykler er nogle af de mest populære på markedet, og vi kan garantere dig for, at du vil finde den perfekte elcykel til dine behov ud fra vores liste.

Listen er vores bud på de bedste elcykler på markedet lige pt, og vi vil garantere dig, at du aldrig nogensinde kan gå tilbage til en normal cykel igen, når du først har prøvet én af disse fantastiske cykler.


1.Kalkhoff Entice Advance B9 Herre 2018

 •  Spritny model med masser af potentiale

 

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
21.999,00 21.999,00 Til butik →

 

Som nummer 1 på vores liste over markedets bedste elcykler finder vi denne spritnye Kalkhoff elcykel, der kombinerer to hidtidigt adskilte verdener – den sporty og den praktiske. Her får du nemlig en elcykel, der ligner og opfører sig som en sporty cykel, men har alle de praktiske fordele, som en elcykel kan give dig i det daglige!

Kalkhoff Entice Advance B9 gør det slet og ret lettere at dyrke den sport, du elsker. Den er f.eks. velegnet til krævende ture i skoven, og fordi den kører på el har du mulighed for at køre længere ture, end du plejer. Dette kan tilskrives det kraftige batteri, der sidder i cyklen, og som kan give dig op til 150 km kørsel på blot én opladning!

Kraftfuld motor og masser af affjedring!

Kalkhoff har skabt en virkelig sporty elcykel, der er lavet til at kunne klare det meste, og centermotoren fra Bosch giver dig rigelig saft og kraft til at komme ud over stepperne. Ingen bakker er for stejle til denne smarte klatrer, og du kan også sagtens tackle de mange bump, du måtte møde på vejen. Dette kan du takke den solide affjedring i forgaflen for, da den absorberer en masse, unødige stød!

Elcyklen er herudover udstyret med 9 gear fra Shimano, der er kendt for udstyr af høj kvalitet, og på trods af både motor og batteri holdes vægten godt i skak af stellet, der er af aluminium. Dette gør cyklen let at styre, og når du endelig står af den igen, kan du roligt stole på det monterede støtteben, der er ekstra stærkt.

Selvom du måske anser dig selv som værende en ekstra sporty type, så er der ingen skam i at vælge en elcykel til dine aktiviteter. Man nyder turene lige meget, om man arbejder hårdt eller ej – og så kan du jo vælge at slå motoren fra, når du skal have lidt ekstra udfordringer. Motoren er dog i den grad rar at have, når man skal hjem fra skoven med ømme ben efter flere timers træning!

Alt i alt får du en stabil og ikke mindst sporty elcykel, hvis du vælger denne spritnye model fra Kalkhoff. Selvom cyklen endnu ikke har indgået i de store elcykel tests, så kan du trygt sætte dig i sadlen og køre afsted med denne model – der er høj kvalitet malet over hele stellet! Dette er det perfekte alternativ til den traditionelle, terrængående cykel.

Specifikationer:

 •         Kraftig centermotor fra Bosch
 •         Op til 150 km på én opladning
 •         God affjedring i forgaflen
 •         9 gear lavet af Shimano
 •         Let aluminiumsstel

2. Kalkhoff Agattu Move i7R 11ah/17.5ah Dame 2018 – sort

Model nr. 2 i denne elcykel test 2018 er en Kalkhoff.

Hvis du leder efter dame-pendanten, bør du bestemt rette opmærksomheden mod Kalkhoff AGATTU. Denne elcykel er i høj efterspørgsel på markedet, og du får virkelig høj kvalitet i et fantastisk design til en pris, der er særdeles fornuftig!

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

 

Kalkhoff Dame El-Cykel har køreegenskaber som en almindelig cykel. Den har 7 indvendige gear, kaliberbremse for/bag samt en fodbremse. Kalkhoff er kendt for at producere nogle enestående elcykler, og vinder ofte priser i danske og udenlandske testmagasiner. De har en enestående evne til at producere elcykler af topkvalitet.

Denne model er udstyret med støtteben, pumpe, bagagebærer, skærme og bag/ forlygte. På cyklen er der mange gode features, som affjedring i saddelpind. En god affjedring er meget afgørende i forhold køreoplevelsen. Udover affjedringen i saddelpinden, er der ligeledes affjedring i forgaffel. Generelt skaber det en komfortabel og behagelig cykeltur.

Lang garanti og god komfort

Når man køber kvalitet, så kan man heller ikke forvente andet end god service. Og denne service er netop, hvad du får hos Kalkhoff! Kalkhoff giver dig hele 10 års stelgaranti, der dækker brud på stellet, og derudover får du 6 års garanti på resten af cyklens dele. Dette gælder naturligvis ikke motoren, hvor du dog stadig får 2 års garanti – meget imponerende service!

Til sidst er det endnu engang værd at fremhæve, at komforten var virkelig god under vores test, da der er affjedring i både saddelpinden og forgaflen, hvilket giver en lækker køreoplevelse! Dette betyder meget, hvis man skal bruge mange timer i sadlen, og det er også med til at placere netop denne cykel på toppen af vores liste.

Alt i alt en fantastisk elcykel til kvinder, som har en yderst kraftfuld og effektiv motor, som økonomiserer med kræfterne for dig! Du får en fantastisk køreoplevelse uden hakkende forstyrrelser i et cykeldesign, der er gennemtænkt og lækkert. Alle disse fakta gør, at Kalkhoff AGATTU kører direkte ind på en flot 2. plads i vores store elcykel test 2018.

Specifikationer:

 • Lang og omfattende garanti
 • Affjedring i saddelpind og forgaffel
 • Impulse Compact LCD for let data på farten

3. SCO  Premium E-Shopper – Til den glade cyklist

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
10.599,00 10.599,00 Til butik →

Strygende direkte ind som nummer 3 på vores liste over markedets bedste elcykler har vi SCO E-shopper, der er en elcykel til den smarte kvinde! Her får man virkelig meget elcykel for pengene, og herudover kan du prale af god rækkevidde og ikke mindst et lækkert design, som mange vil misunde dig på de danske cykelstier.

Perfekt transportmiddel til og fra byen!

Hvis du kører i bil til dagligt, men er trætte af de lange køer, som man ofte ser i de større, danske byer, så er dette det perfekte transportmiddel for dig! Køreturen fra A til B bliver så let som ingenting med den effektive motor, der sikrer maksimal performance på hele din cykeltur, og batteriet er virkelig let og har lang levetid, således at du kan nyde din elcykel i mange år fremover!

SCO E-shopper kan prale af en rækkevidde på 40-55 kilometer afhængigt af, hvor meget du selv hjælper til, og dermed kan du pendle fra de fleste forstæder uden problemer. Herudover er prisen et stort plus for denne model, da den ligger i den lave- til middelprisklasse for elcykler af denne kaliber. Degear er ydermere med til at sikre, at du ikke skal servicere din cykel så ofte, som man ellers kan forvente!

Til sidst er det værd at nævne, at SCO E-shopper er fremstillet i aluminium, hvilket er med til at gøre den lettere at træde rundt, ligesom de 28” hjul giver dig masser af power uden den store indsats.

SCO E-shopper ligger bestemt lunt i svinget på cykelstierne og i test, og der er ingen tvivl om, at dette er en stilfuld og effektiv elcykel til prisen. Du får rigelig rækkevidde til alle de daglige gøremål, og alt i alt får du en elcykel af en flot kvalitet, hvis dette er din favorit. Den bliver rost i testresultaterne rundt omkring – og derfor får den naturligvis også ros her på vores liste!

Specifikationer:

 • Farve: Sort
 • Vægt: 25 kilo
 • Gear: Shimano 7-gear – indvendige
 • Rækkevidde: 40-55 km pr. opladning
 • Royal-sadel
 • Hånd- og fodbremse

4. Gazelle Arroyo C7+ HMB Dame 7g 2018

Gazelle er kendt for deres eminente elcykler. Denne er endnu én. Hos Cykelexperten scorede netop denne model den bedste scorer i deres elcykel test 2018. Den er også ganske unik, hvor både kvalitet og pris går op i en højere enhed.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
18.999,00 18.999,00 Til butik →

 

Imponerende rækkevidde og klassisk design

Arroyo C7+ HMB giver en rigtig fin cykeloplevelse. Helt ubesværet kan den klare bakket tærren, hård modvind, eller øvrige udfordringer det kan opstå på en cykeltur. Stellet er aluminium, med et forgaffel som indeholder teleskopaffjedring. Dette er med til at gøre oplevelsen endnu mere komfortabel.

Arroya C7 er udstyret med Shimany Nexus gear, og har i alt 7 indvendige. Motoren er fra Bosch Active Line Center, som har et yderst godt omdømme når det kommer til produktion af elcykel motorer. Det er muligt at tilkøbe et platin batteri til denne model, der gør at din rækkevidde bliver endnu længere. Med et standard sølv batteri kører cyklen op til 110 km, mens med plantin batteriet kan du forvente en rækkevidde på 180 km.

Af bremse er elcyklen udstyret med en fodbremse og Magura HS11 hydraulisk fælgbremse.

Fremhævede specifikationer

 • God pris
 • Enestående motor
 • Klassisk og stilrent design
 • Anmelderost i flere danske anerkendte forbrugermagasiner
 • 6 års garanti hos Cykelexperten – Leveres 100% samlet – Topscorer 2018

5. Kildemoes City Bosch EL 7g Dame – KAMPAGNE TILBUD

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
15.499,00 15.499,00 Til butik →

Vi fortsætter listen over de bedste elcykler 2018 med endnu en fantastisk elcykel fra Kildemoes – dog en lidt ældre model fra 2015! Igen er der tale om en cykel i en kvalitet, som er svær for konkurrenterne at matche, og der er god fidus i at vælge netop denne model: Du får en hamrende god bycykel til en noget lavere pris, end de nyeste modeller!

Kildemoes City Bosch er en damecykel, der gør sig mageløst i enhver sammenhæng, hvor du skal køre kortere ture med et ekstra boost på bagsmækken! Du får en veldesignet cykel, der har centermotor for god ydeevne med et batteri, der ligesom de dyrere modeller er langt foran alle konkurrenternes. Med andre ord kan du ikke blive andet end tilfreds, hvis du vælger denne cykel fra Kildemoes!

Kraftfuld centermotor og solid rækkevidde!

Kildemoes har alle dage været kendt for at fremstille cykler af meget høj kvalitet, som giver en herlig oplevelse at køre på, men også har den power, som du har brug for. Dette gælder bestemt også for City Bosch-modellen, der er udstyret med en kraftfuld motor, som er centralt placeret ved pedalerne. Dette giver god balance i cyklen, ligesom du får en mere flydende oplevelse, når du kører ud i det blå!

Ligesom de nyeste modeller fra Kildemoes får du et fantastisk batteri, hvis du vælger at købe netop City Bosch-modellen! Batteriet har en rækkevidde på op til 80 km, hvilket burde kunne tilfredsstille de flestes behov for nem transport til og fra arbejde – og efter vores test må vi bare konkludere, at Kildemoes virkelig har fat i den lange ende i forhold til holdbare og effektive batterier!

Den kraftfulde motor er naturligvis intet værd, hvis du skal op i meget høj fart for, at den sætter i gang, men dette skal du heldigvis ikke tænke på med denne fantastiske model fra Kildemoes! Her får du nemlig walk-assistent, som gør, at du kan sætte motoren i gang ved en fart på blot 5-6 km/t – virkelig smart, hvis der er kort distance mellem lyskryds, og du har behov for motorens hjælp hele tiden!

Alt udstyr inkluderet – og et velkendt, dansk design!

Det man får, når man køber en cykel fra Kildemoes, er et færdigt produkt, hvor du ikke skal tænke på, om det ene eller det andet er inkluderet i pakken fra starten. Dette betyder, at du hurtigt kan komme ud på de danske veje, hvor elcyklen virkelig kan komme til sin ret! Du får bl.a. rullebremser, batterilygte, cykellås og kurv foran på cyklen med i købet, ligesom du kan tilkøbe et væld af accessoires direkte ved Kildemoes – dét er simpelthen god service!

Herudover blev vi meget betagede af det helt klassiske, danske design med udgangspunkt i ”bedstemorcyklen”, som Kildemoes City Bosch har taget inspirationen fra. Der er ingen dikkedarer i et meget minimalistisk design, som passer perfekt til storbyens mange indtryk! Vi var i hvert fald ikke i tvivl om de designmæssige kvalitet – og vi er sikker på, at du heller ikke vil blive skuffet!

Til sidst er det værd at nævne, at denne elcykel kommer med et utrolig let og slidstærkt aluminiumsstel, som gør cyklen lettere at håndtere. Så gør det mindre, at prisen er lidt i den høje ende – du får en kvalitet og en pålidelighed, som mange af de andre elcykelproducenter ikke har kunnet præstere i vores store elcykel test!

Kildemoes City Bosch fortjener dens placering på 5. pladsen på listen over de bedste elcykler til dato, og den er perfekt til dig, der både går op i god stil og effektivitet, når du cykler derudaf! Du kan tilmed spare op til 20 % på cyklen i øjeblikket, hvilket gør den til et særdeles solidt køb, der vil glæde dig i mange år fremover!

Vigtigste specifikationer


6. Focus Jarifa2 EX Active 9g 2018 – sølv

Focus er kendt for deres meget fine el-mountainbikes. Denne Jarifa 2018 model er endnu en af slagsen. Det er en meget kraftfuld MTB som fås i både 27,5″ og 29″. Holder man meget af mountainbiking, men er på udkig efter model udsyret med en elmotor, er det bestemt værd at tage et kig nærmere Jarifa cyklen.

Ikke nok med cyklens ekstreme power,  så står den også til en meget fair pris.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
15.499,00 15.499,00 Til butik →

 

Bosch motor og batteri giver dig power til hele dagen!

Noget af det, der gør denne elcykel fra Focus meget populær, er dens fantastiske Bosch Active Plus motor, der er særdeles pålidelig. Motoren er designet til daglig brug, og du vil på intet tidspunkt opleve, at mangle hverken kraft eller strøm, når du cruiser afsted. Og det er netop her, at denne cykel excellerer: Du kan cruise ubesværet afsted overalt!

Cyklen har et meget sporty udtryk, og er for dig som vil have masser af saft og kraft i MTB’en. Teknologien på cyklen er i top, og lever op til de kriterier der sættes for en sublim el-mountainbike anno 2018. Kombinationen af den nyeste teknologi inden for motor, design og udstyr giver dig nogle markante fordele på landevejen. Disse vil du kunne mærke allerede på din første cykeltur.

At vælge en elcykel vil give dig mere energi på dine ture, sådan du kan yde endnu mere i det mest bakkede terræn. Få nogle gode cykeloplevelser på Jarifa2 Active model fra Focus.  

Vigtigste specifikationer

 • Bremser: Shimano M315, 180 mm / 160 mm
 • Gear: Shimano Altus 2000 9-speed
 • Motor: Bosch Active Plus – god og flydende ydeevne
 • Batteri: Bosch PowerPack 400Wh – solidt og holdbart batteri (removeable)
 • Cyklen leveres 100% samlet.

 


7. Cube Cross Hybrid Pro Allroad – El-cykel – 400Wh

Powerful all-around elcykel der i øjeblikket kan forhandles hos Cykelpartner til en meget fin pris. Den populære Cube Cross Hybrid Pro model er en unik hybrid herre el-cykel, der er udstyret med 9 udvendige gear, og en effektiv Bosch motor. Netop Bosch motoren har vi været omkring tidligere i vores 2018 elcykel test.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

 

Til prisen får du en rigtig fin elcykel, der hurtigt kan få dig fra A til B. I princippet er det som vi skriver indledningsvist en rigtig fin all-around cykel, der både kan bruges som en træningscykel, eller til-og-fra arbejde. I forhold til komfort, er der heller ikke noget at sætte en finger på her, hvor cyklen er udstyret med en suntour affjedring, der har fået flere positive anmeldelser med på vejen i branchen.

Sådan anvender du Cube Cross Hybrid

Cyklens egentlige funktion er til hverdagsbrug. Det er ikke den dyreste model i branchen, og ej heller ikke den billigste. Det er en meget god mellemvare, som er udstyret med kvalitet. Cyklen fås i tre forskellige størrelser, 50 cm, 54 cm og 58 cm. For at få det bedste tråd, og den rigtige størrelse, anbefaler vi at du går direkte til forhandleren for at læse mere omkring den rette størrelsesguide til modellen.  Størrelsen på cyklen er meget essentiel i forhold til den totale cykeloplevelse.

Specifikationer

 • Cube Cross Hybrid Pro Allroad el-cykel – 400 Wh
 • Farve: Sort/blå
 • Materiale: Aluminium Superlite
 • Gear: Shimano 9 udvendige gear
 • Forgaffel: SR Suntour NEX-E25 med 63 mm vandring
 • Fælge: Cube ZX20, 32H Disc
 • Kassette: Shimano CS-HG300, 11-34T
 • Motor: Bosch Drive Unit Performance CX (75Nm) Cruise (250W)
 • Batteri: Bosch PowerPack 400 lithium-ion batteri
 • Stelstørrelse: 50 cm, 54 cm og 58 cm
 • Hjulstørrelse: 28”
 • Vægt: 21,8 kg

Kvalitetsniveau

Tysk kvalitet, som ligeledes er en af cyklens absolutte varemærker.

En perfekt elcykel der hurtigt får dig fra A til B, med rigtig mange forskellige features, som i høj grad gør den konkurrencedygtig, og ikke mindst fortjent til en plads i vores elcykel test 2018.


8. Cannondale Mavaro Active 2 City 2017

Cannondale Mavaro Active 2 City er den sidste model i vores elcykel test 2018. Modellen Cannondale Mavaro er tilegnet til bykørsel. Cyklen er af høj kvalitet på alle parametre. Vi har været endvidere været meget imponeret over cyklens flotte design. Dog skal man være opmærksom på en ting, før man tager beslutningen om denne Cannondale model, nemlig at rækkevidden ikke er oplyst.

Du får en elcykel med i alt 8 gear.

Mavaro modellen er ikke markedets bedste elcykel, men vi synes alligevel den fortjente en plads her på listen over elcykler 2018. Primært fordi Cannondale formår at producere en rigtig fin by elcykel i et nydeligt design, men også af god kvalitet.

Du vil som udgangspunkt ikke blive skuffet, hvis du køber denne elcykel, da der er en logisk sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Vigtigste specifikationer

 • Bremser: Shimano M365
 • Gear: Shimano Alfine 8 sp. (8 gear)
 • Batteri: Bosch PowerPack 400Wh (Ukendt rækkevidde)
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
32.999,00 32.999,00 Til butik →

9. Kildemoes elcykler – få ekspertviden hos Cykelexperten!

Du kan finde et stort udvalg af de populære Kildemoes cykler hos CYKELEXPERTEN.DK, de er ét af landets førende, samt rådgiver gerne.

Der er ingen tvivl om, at en elcykel er en investering i sig selv, og pris og kvalitet må unægtelig siges at hænge sammen. Ung eller gammel, tyk eller tynd – der kan altid være et behov for en elcykel; uanset om det er et kendt eller ukendt behov. Der er mange udnyttelsesmuligheder med en elcykel: Om du er gammel og har gigtplagede knæ eller har behov for at trække et par børn rundt i en cykeltrailer – en elcykel er helt sikkert den bedste løsning i mange tilfælde!

Kildemoes producerer nogle af Danmarks bedste elcykler, og netop disse cykler har fået en særlig plads i butikken hos Cykelexperten.dk! Vi har alle de forskellige EGOING-modeller på udstilling, og vi står klar med råd og vejledning til, hvilken model der passer til dine behov. Skal du f.eks. helst have en frontmotor eller centermotor? Og hvilken størrelse batteri passer til dine kørselsvaner? Spørgsmålene er mange, og vi kan svare på dem alle i vores butik!


Hvilke muligheder giver en elcykel egentlig?

Det giver jo naturligvis sig selv, at en elcykel er en cykel, der er blevet udstyret med en elmotor, som kan være med til at hjælpe dig med at træde i pedalerne, når du har brug for lige det ekstra, der kan få dig over den højeste bakke på vej til arbejde. Men hvilke døre åbner en elcykel egentlig for dig? Det skal vi fortælle dig!

Først og fremmest bruges en elcykel primært som transportmiddel til kortere ture i hverdagen, der f.eks. kan være turen til og fra arbejde eller daginstitutioner forskellige steder i byen. Dette skyldes den realtivt begrænsede batterilevetid, der ikke muliggør deciderede langture uden en opladning undervejs. Med det sagt, så er der også mange, der er begyndt at bruge deres elcykel som en form for bil nr. 2, da den trods alt kan tage dig meget længere og hurtigere omkring, end en almindelig cykel vil gøre dig i stand til!

Bedste10 bedste el-cykel

Elcyklen kan være et godt og motiverende redskab til at få dig ud på cyklen og afsted på arbejde – selvom vejen måske er meget kuperet eller har stykker med meget modvind! Den er perfekt til at hjælpe dig op af de mest krævende bakker, der normalt tager pusten fra de fleste, og den passer rigtig godt til dig, der gerne vil kunne komme til og fra arbejde uden at blive alt for svedig! Alt det, som normalt afholder dig fra at cykle, er intet problem med en elcykel – naturligvis undtaget vejret, der altid er meget lunefuldt i vores herlige, lille land.

Det giver lidt sig selv, at en elcykel er noget tungere end en normal cykel, da den har et stort batteri og en motor, der selvfølgelig bidrager med en del vægt. Dette betyder dog stort set ingenting, da cyklen jo hjælper dig fremad, hvilket gør, at du ikke mærker den ekstra vægt! Selvom elcyklerne er tungere, så er det dog værd at bemærke, at de faktisk er blevet lettere og lettere med årene, ligesom batteriet er blevet bedre og bedre. Batteriet holder meget længere, end det gjorde før i tiden – og udviklingen fører kun bedre og bedre batterier med sig!

Hold dig fra de billige elcykler!

I forbindelse med vores grundige elcykel test fik vi også muligheden for at teste en række af de billigere elcykler, som har fundet vej til det danske marked – og vores resultater var ikke overvældende! Naturligvis er der aldrig nogen garanti for, at et dyrere produkt er bedre end et billigere produkt, men ud fra vores erfaring hænger pris og kvalitet i den grad sammen for elcykler. F.eks. havde mange af de billigere cykler et relativt ringe batteri, som ikke kunne holde så længe, hvilket gjorde rækkevidden meget skuffende!

I Danmark har du altid 2 års reklamationsret på et produkt, men du skal dog ikke forvente, at batteriets levetid følger denne 2-årige tidsramme! Normalt ser vi, at batterierne på de billigere elcykler oftest kun holder i omkring ét år, hvilket naturligvis er meget skuffende, når man anskaffer sig en relativt dyr cykel. Dette faktum bakkes også op af Politiken.dk. Derfor kan du ikke forvente guld og grønne skove, når du køber en billigere elcykel! Det skal dog nævnes, at mange forhandlere har mellem 2 og 3 års garanti på batteriet, som de selvfølgelig skal skifte, hvis det skulle blive dårligt i mellemtiden.

Der er dog ingen tvivl om, at et dårligt batteri på en billig elcykel er en rigtig dårlig ide, da et nyt batteri nemt kan løbe op i 3000 – 4000 kr. Det slår nemt bunden ud af enhver god økonomi, hvorfor det ikke kan anbefales at købe en elcykel for billigt! Generelt behøver du ikke bruge 15.000 – 20.000 kr. på en elcykel af god kvalitet, men vi anbefaler at købe en elcykel i prisklassen 10.000 – 13.000 kr., da du får utrolig meget kvalitet for pengene i denne prisklasse!

Hvilke ulemper er der ved en elcykel?

Langt de fleste ting har både fordele og ulemper, og dette gælder naturligvis også for elcykler. Generelt må elcyklen dog siges at være et fantastisk valg til pensionister, fritidscyklister osv., da det mageløse batteri virkelig kan få dig langt ud på landet! Der er dog også nogle ulemper, som vi ikke er bange for at nævne her – de må siges at være i bagatel kategorien.

Beddste elcykel

For det første har du et batteri, der selvfølgelig skal have noget strøm indimellem. Dette kan, alt afhængig af modellen, tage mellem 5 og 6 timer, hvor du således ikke får den motorhjælp, som du egentlig køber cyklen for. Dette er dog til at leve med, da du kan sætte batteriet til opladning om natten, hvorefter det er klar til en ny cykeltur fra morgenstunden af.

Den anden store ulempe ved elcyklen er, at den er relativt tung. Typisk ligger den gennemsnitlige vægt på mellem 20 og 25 kilo, hvilket kan gøre det særdeles tungt at cykle en tur, hvis du ikke lige har husket at lade batteriet op om natten. Det begrænser selvfølgelig din frihed en smule, men igen kan dette afhjælpes ved, at du husker at lade batteriet op om natten. Vægten kan dog mærkes, hvis du transporterer din cykel op i din lejlighed hver dag, og lige netop i denne situation kan elcyklen være lidt af en hæmsko.

Lovgivningen for elcykler i Danmark

Selvom Danmark er et land for cyklister, så er der dog nogle særlige regler, der gælder for elcykler. Dette er sat i verden for at gøre cykelstierne mere sikre, ligesom det skal beskytte dig, når du kører afsted på din nye elcykel. Generelt ser reglerne således ud:

 • På de danske veje må elcyklernes motor max have en effekt på 250 W
 • Motoren må kun give effekt ved hastigheder på maksimalt 25 km/t
 • Motoren må kun virke, hvis der samtidig blive trådt i pedalerne

Bedste elcykel 2017


Modeller fra El-cykel testen 2018 forhandles her: 

 1. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
 2. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
 3. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
 4. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
  18.999,00 18.999,00 Til butik →
 5. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
  15.499,00 15.499,00 Til butik →
 6. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
  15.499,00 15.499,00 Til butik →
 7. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
 8. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
  32.999,00 32.999,00 Til butik →

Andre cykel-relaterede indlæg: