Skrevet d. 17. august 2017 af Markus Tornefeldt

Elcykel test 2018 – Her er den bedste elcykel

Elcykel test 2018 – Her er den bedste elcykel
3.7 (73.33%) 9 votes

Elcykel test 2018 – Her er årets bedste el cykel!

Året siger 2018, og der er ingen tvivl om, at vi oplever store tendenser henimod smartere transport, der samtidig helst skal være så miljøvenlig som muligt. Her er elcyklen et genialt transportmiddel, der let kan konkurrere med bilen, hvis du har mindre end 30 km på arbejde. Samtidig kan du prale af at have stort fokus på grøn omstilling, og at du gør miljøet en tjeneste dag for dag!

Elcyklen vinder større og større indpas i Danmark, hvor de mange bakker og den evige modvind på cykelstierne afholder mange fra at tage cyklen på arbejde. Det er der dog bestemt ingen grund til, da elcyklerne er blevet billigere og billigere – og stadigvæk leverer på højeste plan!

En elcykel letter din tur til og fra arbejde, den hjælper på miljøets velbefindende, og den gør dig sundere alt imens. Alt i alt er en el-cykel en win-win løsning for let transport til og fra arbejde, og det er netop derfor, at vi har lavet denne omfattende elcykel test 2018 her hos Bedste10.

El-cykel modeller 2018Testvinder Billigst hos
1) Mustang Passion Adventure NejCoop.dk

Find forhandler

2) Kalkhoff AGATTU Dame i7 JaCykelexperten.dk

Find forhandler

3) Haibike Sduro Trekking 4.0NejCykelpartner.dk

Find forhandler

4) Kildemoes Qharma NejCykelexperten.dk

Find forhandler

5) Kildemoes City Bosch EL 7g JaCykelexperten.dk

Find forhandler

6) Cannondale Mavaro Active 3 NejCykelexperten.dk

Find forhandler

7) Haibike Sduro HardNine 4.0

NejCykelpartner.dk

Find forhandler

8) Cannondale Mavaro Active 2 NejCykelexperten.dk

Find forhandler

Har du hørt om de nye funktioner, som Kildemoes har inkorporeret i deres elcykler? Det har du mulighed for hos de forskellige Kildemoes testcentre, hvor du kan prøve de nyeste Kildemoes modeller og opdage de mange nye funktioner, som modellerne anno 2018 har bragt med sig! Klik på nedenstående link for at finde ud af, både hvor og hvornår du har mulighed for at prøve nogle af verdens bedste elcykler!

Kildemoes El-cykel 2017 SE HERCykelexperten.dk

Find forhandler

 

Skandinavien og Danmark i særdeleshed er kendt for vores fantastiske cykelkultur, men der er jo ikke noget forgjort i, at vi gør det hele lidt lettere for os selv ved at bruge elcykler i stedet! Det er dog de færreste, der har en god og dybdegående viden omkring disse moderne cykler, hvilket også er derfor, at vi har lavet en dybdegående og grundig elcykel test for dig.

I vores store elcykel test har vi kigget på forskellige parametre, som f.eks. batterilevetid, effektivitet og pris, og vi har studeret mange forskellige typer af elcykler, som findes på det danske marked. Alle disse cykler er nogle af de mest populære på markedet, og vi kan garantere dig for, at du vil finde den perfekte elcykel til dine behov ud fra vores liste.

Listen er vores bud på de bedste elcykler på markedet lige pt, og vi vil garantere dig, at du aldrig nogensinde kan gå tilbage til en normal cykel igen, når du først har prøvet én af disse fantastiske cykler.


1. Mustang Passion Adventure Herre Elcykel

 

Vores testvinder i den store elcykel test 2018 er denne fantastiske elcykel fra Mustang! Mustang Passion Adventure er en cykel af meget høj kvalitet i et innovativt design, som tager kegler på de danske landeveje, og den gør det nemt og stilfuldt at komme fra A til B. Alt i alt den perfekte elcykel til dig, der gerne vil have, at pris og kvalitet skal gå op i en højere enhed!

Mustang Passion Adventure Herre Elcykel

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Der er ingen tvivl om, at vi var voldsomt imponerede over denne elcykel fra Mustang i den store elcykel test, hvor vi særligt lagde mærke til de små detaljer, som løfter denne elcykel til en topplacering i vores test! Du får utrolig meget for pengene med en avanceret elcykel, der med sit prisvindende design ligger sig i overhalingsbanen på cykelstien!

Fantastiske detaljer og et utrolig godt batteri!

Noget af det, som vi særligt har ledt efter i den store elcykel test, er de detaljer, som adskiller de mange elcykler positivt fra hinanden. En elcykel er egentlig meget basal, og af netop denne grund løfter detaljerne bare niveauet markant – og Mustang har fuldstændig styr på deres detaljer med denne lækre elcykel!

Mustang Passion Adventure kommer udstyret med en cykelcomputer med LCD-display, så du kan holde øje med din data i løbet af din tur, ligesom der er tænkt på punkteringsbeskyttede dæk, et justerbart støtteben og en antirustkæde. Alle disse detaljer er med til at tage denne elcykel til nye højder, og du vil helt sikkert blive positivt overrasket over den fantastiske elcykel fra Mustang!

Udover den megen lir, som bare spiller, så kommer Mustang naturligvis med et batteri, der er en topplacering værdig! Det er diskret og underspillet, når det sidder på cyklen, og du kan køre op til 40 – 50 km på én enkelt opladning. Dette giver dig en fornuftig rækkevidde, så du kan cykle længere ture uden problemer, og det lades simpelt op på mellem 4 og 6 timer i en almindelig stikkontakt!

Selve motoren lever naturligvis op til dansk lovgivning, og du kan let slå den til og fra ved blot ét tryk på en knap. Dette er utrolig smart, hvis du ønsker at spare lidt på strømmen, når du kun skal køre et fladt stykke – og dermed øger du din rækkevidde markant! Herudover gør de 7 gear det let at cykle på al slags vej, og du vil aldrig nogensinde føle, at dit tråd bliver besværet på din tur!

Prisvindende design, der vidner om høj kvalitet!

Mustang Passion Adventure er ikke bare en elcykel – det er en prisvindende elcykel! Udover den flotte 1. plads i vores store elcykel test, så har netop denne model vundet flere forskellige priser for det flotte design, der bl.a. har integreret batteriet i selve stellet, således at det ikke generer udtrykket alt for meget. Der er med andre ord tænkt over alt ved designet af denne flotte cykel!

Mustangen har et let aluminiumsstel med dobbeltbundede alufælge, som sammen med bagagebæreren er med til at gøre denne elcykel lettere end gennemsnittet. Du får et utrolig blødt saddel, der giver dig fantastisk komfort på dine længere ture og grebet på styret er lavet i et ergonomisk design, der letter trykket på dine håndled og skuldre, når du cykler langt. Alt i alt et utroligt gennemarbejdet design, der næsten i sig selv berettiger til den flotte placering på vores liste!

Til sidst er det værd at nævne, at Mustang Passion Adventure leveres stort set komplet samlet, hvilket gør det helt simpelt at gøre den klar til den første tur på vejene! Du skal blot skrue pedalerne på, dreje styret på plads og oplade batteriet – og så er du klar til at suse fra A til B med det samme!

Mustang Passion er den perfekte elcykel til dig, der gerne vil have lettere og hurtigere transport til og fra arbejde på den mest komfortable facon. Du vil med garanti blive lykkelig for denne fantastiske elcykel, der ligger godt i udstyr, og til prisen må siges at være et sjældent fund. Mustangs cykel er den klare vinder af vores store elcykel test!

Specifikationer:

 • Rækkevidde: 40-50 km.
 • Gear: 7
 • Batteri: 36V – 10,4Ah – lades op på mellem 4 og 6 timer
 • Topfart: 25 km/t
 • Cykelcomputer med display
 • KLIK HER OG FÅ MEDLEMSTILBUD!

2. Kalkhoff AGATTU Dame i7 2017 – Testvinder hos TÆNK

Model nr. 2 i denne elcykel test 2018 er en Kalkhoff.

Hvis du leder efter dame-pendanten til vores klare testvinder, så bør du bestemt rette opmærksomheden mod Kalkhoff AGATTU, der er den klart bedste elcykel til kvinder! Du får en elcykel, der er længder foran alle de andre på markedet, og du får virkelig høj kvalitet i et fantastisk design til en pris, der er særdeles fornuftig!

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Kalkhoff AGATTU Dame i7 blev den klare testvinder i sommerens test hos forbrugermagasinet TÆNK, og vi er da ikke sene til at stille os i den rosende kø, som denne cykel tiltrækker sig! Det er en fantastisk elcykel, som er utrolig komfortabel, har en effektiv motor og er lige så nem at styre som en normal cykel – hvad mere kan man ønske sig?

Impulse 2.0 motor, der er i en klasse for sig!

Kalkhoff har imponeret os voldsomt med denne elcykel til kvinder, der har én af de bedste motorer, som vi har testet i den store elcykel test! Motoren giver dig en god og behagelig oplevelse, som du vil opfatte som flydende i stedet for hakkende – det lyder simpelt, men det fungerer bare fantastisk, når du træder rundt i pedalerne!

Impulse 2.0 yder hele 36 volt og de maksimale 250 watt direkte ud i pedalerne. Dette giver dig et effektivt kick, der er flydende og giver dig et nemt tråd. Herudover har motoren hele 3 momentsensorer, som giver dig den perfekte kraft til netop den opgave, du har brug for! Her er der tale om Eco / Sport / Power mode, der hele tiden kontrollerer motoren og giver dig en god oplevelse.

Der er ingen tvivl om, at motoren er i en klasse for sig, men Kalkhoff AGATTU har også et fantastisk display, der giver dig det bedste overblik, mens du cykler. Displayet hedder Impulse Compact LCD, og det viser alt fra batteristatus til styrken af assistance, fra hastighed til totalt antal kilometer. Med andre ord har du det fulde overblik hele tiden, hvilket placerer denne elcykel i en klasse for sig!

Lang garanti og god komfort

Når man køber kvalitet, så kan man heller ikke forvente andet end god service. Og denne service er netop, hvad du får hos Kalkhoff! Kalkhoff giver dig hele 10 års stelgaranti, der dækker brud på stellet, og derudover får du 6 års garanti på resten af cyklens dele. Dette gælder naturligvis ikke motoren, hvor du dog stadig får 2 års garanti – meget imponerende service!

Til sidst er det værd at fremhæve, at komforten var virkelig god under vores test, da der er affjedring i både saddelpinden og forgaflen, hvilket giver en lækker køreoplevelse! Dette betyder meget, hvis man skal bruge mange timer i sadlen, og det er også med til at placere netop denne cykel på toppen af vores liste.

Alt i alt en fantastisk elcykel til kvinder, som har en yderst kraftfuld og effektiv motor, som økonomiserer med kræfterne for dig! Du får en fantastisk køreoplevelse uden hakkende forstyrrelser i et cykeldesign, der er gennemtænkt og lækkert. Alle disse fakta gør, at Kalkhoff AGATTU kører direkte ind på en flot 2. plads i vores store elcykel test 2018.

Specifikationer:

 • Impulse 2.0 motor med 3 momentsensorer
 • Lang og omfattende garanti
 • Affjedring i saddelpind og forgaffel
 • Impulse Compact LCD for let data på farten

3. Haibike Sduro Trekking 4.0 – 9 gearet herre elcykel

Udover prisen for et af de mest eksotiske navne i hele den store elcykel test, så får denne fantastiske elcykel fra Haibike en flot placering som nr. 3 på vores liste – og dette er da også helt fortjent! Dette er den perfekte elcykel til pendleren, som gerne vil have god komfort i en støjsvag og effektiv pakke, som er utrolig solid og gennemtænkt!

Haibike elcykel test

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Haibike Sduro Trekking 4.0 (ja, det hedder den) er en elcykel af utrolig høj kvalitet, hvilket især kan tilskrives de forskellige dele, som skriger kvalitet fra inderst til yderst! Du får en motor fra Yamaha, gear fra det verdenskendte Shimano mærke og en forgaffel fra Suntour, der ligeledes er et etableret cykelmærke. Alt i alt skaber det en fantastiske pakke, som kvalitetsmæssigt ikke kan overgås af nogle af konkurrenterne!

Yamaha motor med særdeles godt batteri

Irritationsmomentet ved en elcykel er, når der simpelthen ikke er mere power i batteriet, og det tager en krig at lade det op – men dette er ikke tilfældet med Haibike Sduro Trekking! Batteriet i denne elcykel har rækkevidde til mange kilometer, og det bedste af det hele er, at det kan lades op på få timer! Den hurtige opladning er en rigtig god grund til at købe denne elcykel – batteriet er et mesterværk.

Haibike Sduro Trekking 4.0 har en 250 watts Yamaha motor, hvilket simpelthen udstråler power og kvalitet alene på navnet! Yamaha er kendt for motorer til motorcykler, og du får også rigelig kraft i denne fantastiske motor, som fordeler kraften efter lige nøjagtig dine behov. Motoren er meget støvsvag, og den er krankmonteret for at give den optimale acceleration – og du kan slå den til og fra efter behov!

En kraftfuld motor kræver de rette bremser, men dette er heldigvis heller ikke noget problem i denne fantastiske cykel fra Haibike. Du får hydrauliske skivebremser, der bremser effektivt, hurtigt og helt uden at kaste dig af cyklen – en kæmpe fordel, når man suser derudaf med 25 km/t!

Futuristisk design med god komfort

Ligesom de forrige elcykler i denne test, så er god komfort et nøglebudskab ved denne elcykel fra Haibike! Man sidder utrolig godt på cyklen, der nærmest opfordrer til aerodynamisk kørsel, og der er ingen tvivl om, at cyklen er designet til netop dette formål. Du får tilmed en forgaffel med støddæmpende funktion, der hjælper din krop med at klare de mange huller, som der desværre er en del af i de danske cykelstier!

Komforten har dog ikke haft særlig indflydelse på designet, der er holdt meget futuristisk og sporty med et stel, der er spændende bøjet og en farvekombination, der er både diskret og frembrusende på samme tid. Du får en cykel, som både går i et med resten i cykelparkeringen, men som afslører et gennemarbejdet design, når man kommer helt tæt på!

Hvis du primært bruger din cykel til at pendle til og fra arbejde, så er denne elcykel højest sandsynlig perfekt til dig! Du får en kraftfuld og slagkraftig motor, der let klarer de værste bakker, og den er pakket ind i et flot design, der vil få folk til at kigge, når du stryger forbi dem. En sikker 3. plads i vores store elcykel test 2018.

Specifikationer:

 • Farve: Sort
 • Vægt: 23,2 kg.
 • Gear: Shimano Acera 9 speed
 • Motor: Yamaha PW-system 250 Watt
 • Forgaffel: Suntour NCX-EB – 63 mm. vandring
 • Bremser: Tektro HD-M285 hydrauliske skivebremser 180/160 mm.
 • Maks belastning: 130 kg. inkl. cykel
 • Pedaler: VP 469
 • SKARP PRIS

4. Kildemoes Qharma – Elcyklen til storbyen!

Leder du efter en stilfuld bycykel, der har alle de kvaliteter, som en god elcykel skal have? Og er du i højere grad ligeglad med at betale en del mere for din cykel? Så er denne elcykel fra Kildemoes et særdeles solidt bud på din næste bycykel! Kvalitet koster simpelthen bare mere, og du får da også kvalitet i verdensklasse fra Kildemoes!

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Kildemoes er en af de mest kendte og anerkendte cykelfabrikanter herhjemme, og de står for alt det, man forventer, når man køber dansk: Utrolig høj kvalitet i et design, der er spot on! Dette gælder også for denne fantastiske elcykel, der er som taget ud af et modemagasin. Designet er i top og funktionaliteten følger med – wow, for en cykel!

Imponerende rækkevidde og et klassisk, dansk design!

Der er ingen tvivl om, at Kildemoes tager sig godt betalt for deres cykler, men omvendt er der heller ikke en finger at sætte på den kvalitet, man får for pengene! Med Kildemoes Qharma får du en særdeles kraftfuld motor, der produceret af det verdenskendte cykelfirma, Shimano, og du er garanteret fantastisk ydeevne, når du suser henover de danske bakketoppe!

Kildemoes Qharma overgår alle konkurrenterne, når det kommer til rækkevidden på batteriet, der er på hele 125 kilometer! Dette er et batteri i verdensklasse, og det er bestemt pengene værd, hvis du vil have toppen af kransekagen: Du får ikke en meget bedre rækkevidde end denne på det danske marked!

Selvfølgelig kan man ikke nævne en cykel fra Kildemoes uden også at skrive lidt om designet – det er en utrolig smuk og klassisk bycykel! Cyklen er designet i det klassiske ”old-school” look, der passer perfekt ind i det moderne, urbane billede, og du kan få cyklen i mange forskellige farver. Dermed bliver du én af de mest moderigtige cyklister på vejen!

Syv gear for længere rækkevidde!

Noget af det vigtigste, når man sidder på en elcykel, er, at man husker, at det stadigvæk bare er en cykel. På den måde kan man spare meget batteri og få en længere rækkevidde, hvilket også er grunden til, at cyklen fra Kildemoes er udstyret med syv gear. Dermed kan du tilpasse din kørsel til terrænet, hvorved du sparer meget energi og tid!

Til sidst er vi naturligvis nødt til at nævne det eneste kritiske punkt ved denne cykel: Prisen. Du betaler en relativt høj pris, som nok kan skræmme mange væk, men du får også bare så meget kvalitet for pengene, at prisen godt kan forsvares. Faktisk kan du få cyklen på tilbud lige nu, hvor du sparer 5.000 kr., så prisen kommer ned på 14.000 kr. – det er mange penge, men cyklen er bestemt pengene værd!

Dette er den ultimative elcykel til brug i byen til dig, der har pengepungen til at købe den! Du får en cykel i verdensklasse, der har imponerende rækkevidde, et klassisk, dansk design, og en særdeles kraftfuld motor, der bestemt kan forsvare den høje pris. Alt i alt en fantastisk cykel, som fortjener 4. pladsen i vores store elcykel test 2018.

Specifikationer:


5. Kildemoes City Bosch EL 7g Dame – KAMPAGNE TILBUD

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Vi fortsætter listen over de bedste elcykler 2018 med endnu en fantastisk elcykel fra Kildemoes – dog en lidt ældre model fra 2015! Igen er der tale om en cykel i en kvalitet, som er svær for konkurrenterne at matche, og der er god fidus i at vælge netop denne model: Du får en hamrende god bycykel til en noget lavere pris, end de nyeste modeller!

Kildemoes City Bosch er en damecykel, der gør sig mageløst i enhver sammenhæng, hvor du skal køre kortere ture med et ekstra boost på bagsmækken! Du får en veldesignet cykel, der har centermotor for god ydeevne med et batteri, der ligesom de dyrere modeller er langt foran alle konkurrenternes. Med andre ord kan du ikke blive andet end tilfreds, hvis du vælger denne cykel fra Kildemoes!

Kraftfuld centermotor og solid rækkevidde!

Kildemoes har alle dage været kendt for at fremstille cykler af meget høj kvalitet, som giver en herlig oplevelse at køre på, men også har den power, som du har brug for. Dette gælder bestemt også for City Bosch-modellen, der er udstyret med en kraftfuld motor, som er centralt placeret ved pedalerne. Dette giver god balance i cyklen, ligesom du får en mere flydende oplevelse, når du kører ud i det blå!

Ligesom de nyeste modeller fra Kildemoes får du et fantastisk batteri, hvis du vælger at købe netop City Bosch-modellen! Batteriet har en rækkevidde på op til 80 km, hvilket burde kunne tilfredsstille de flestes behov for nem transport til og fra arbejde – og efter vores test må vi bare konkludere, at Kildemoes virkelig har fat i den lange ende i forhold til holdbare og effektive batterier!

Den kraftfulde motor er naturligvis intet værd, hvis du skal op i meget høj fart for, at den sætter i gang, men dette skal du heldigvis ikke tænke på med denne fantastiske model fra Kildemoes! Her får du nemlig walk-assistent, som gør, at du kan sætte motoren i gang ved en fart på blot 5-6 km/t – virkelig smart, hvis der er kort distance mellem lyskryds, og du har behov for motorens hjælp hele tiden!

Alt udstyr inkluderet – og et velkendt, dansk design!

Det man får, når man køber en cykel fra Kildemoes, er et færdigt produkt, hvor du ikke skal tænke på, om det ene eller det andet er inkluderet i pakken fra starten. Dette betyder, at du hurtigt kan komme ud på de danske veje, hvor elcyklen virkelig kan komme til sin ret! Du får bl.a. rullebremser, batterilygte, cykellås og kurv foran på cyklen med i købet, ligesom du kan tilkøbe et væld af accessoires direkte ved Kildemoes – dét er simpelthen god service!

Herudover blev vi meget betagede af det helt klassiske, danske design med udgangspunkt i ”bedstemorcyklen”, som Kildemoes City Bosch har taget inspirationen fra. Der er ingen dikkedarer i et meget minimalistisk design, som passer perfekt til storbyens mange indtryk! Vi var i hvert fald ikke i tvivl om de designmæssige kvalitet – og vi er sikker på, at du heller ikke vil blive skuffet!

Til sidst er det værd at nævne, at denne elcykel kommer med et utrolig let og slidstærkt aluminiumsstel, som gør cyklen lettere at håndtere. Så gør det mindre, at prisen er lidt i den høje ende – du får en kvalitet og en pålidelighed, som mange af de andre elcykelproducenter ikke har kunnet præstere i vores store elcykel test!

Kildemoes City Bosch fortjener dens placering på 5. pladsen på listen over de bedste elcykler til dato, og den er perfekt til dig, der både går op i god stil og effektivitet, når du cykler derudaf! Du kan tilmed spare op til 20 % på cyklen i øjeblikket, hvilket gør den til et særdeles solidt køb, der vil glæde dig i mange år fremover!

Vigtigste specifikationer


6. Cannondale Mavaro Active 3 2017

Et andet solidt mærke inden for cykelverdenen er Cannondale, som leverer kvalitetsudstyr til cykler – og bl.a. er med til at sponsere et World Tour hold, der er med i Tour de France! På vores 6. plads er det derfor naturligt, at vi finder en herre elcykel fra Cannondale, der med flot design og god effektivitet er et godt bud på din næste cykel!

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Cannondale Mavaro Active 3 er en rigtig solid elcykel til hverdagsbrug, hvor du ser særdeles sporty ud både til og fra arbejde. Du får gode kvaliteter, hvor end du kigger hen, og der er ingen tvivl om, at du køber at kvalitetsprodukt fra inderst til yderst, hvis du vælger en cykel fra Cannondale!

Bosch motor og batteri giver dig power til hele dagen!

Noget af det, der gør denne elcykel fra Cannondale meget populær, er dens fantastiske Bosch Active Cruise motor, og dens særdeles pålidelige Bosch PowerPack batteri! Begge dele er designet til daglig brug, og du vil på intet tidspunkt opleve, at mangle hverken kraft eller strøm, når du cruiser afsted. Og det er netop her, at denne cykel excellerer: Du kan cruise ubesværet afsted overalt!

Cannondale Mavaro Active 3 giver dig hele 10 gear fra verdenkendte Shimano, hvilket samtidig betyder, at elcyklen har udvendige gear. Dette giver dig den bedste mulighed for at spare på batteriet, når du ikke har behov for max kraft, og det gør det let at overkomme alle de danske bakker! Herudover får du hydrauliske skivebremser, der er markedets førende bremser lige i øjeblikket!

Vi kan naturligvis heller ikke lade være med at nævne det fantastiske design som en af de helt store oplevelser ved netop denne elcykel! Designet er helt simpelt ud fra princippet om at ”less is more”, hvor den flotte blå farve står helt skarpt og lyser op i mængden. Gearene spiller selvfølgelig også ind her og giver cyklen et lidt sporty look, som samtidig er praktisk, når du skal gøre gearene rent!

Alt i alt må man sige, at Cannondale har ramt hovedet på sømmet med denne fantastiske elcykel, som helt sikkert vil passe perfekt ind i din travle hverdag! En solid motor med et godt batteri – pakket ind i et elegant design – gør dette til en solid herrecykel, som bestemt fortjener dens plads på listen over de bedste elcykler i den store elcykel test!

Vigtigste specifikationer

 • Bremser: Shimano M365 skivebremser
 • Gear: Shimano Deore 10 sp. (10 gear, udvendige)
 • Motor: Bosch Active Cruise – god og flydende ydeevne
 • Batteri: Bosch PowerPack 400Wh – solidt og holdbart batteri

7. Haibike Sduro HardNine 4.0 – 9speed gear

Vi er nået til testens syvende og næstsidste model Haibike Sduro HardNine 4.0. Dette er en fremragende el-cykel med Yamaha motor. Dette betyder også at Haibiken kører mere som en rigtig MTB cykel, ligeså snart hastigheden overstiger 25 km/t – eller når der er løbet tør for strøm. Yamaha producerer nogle fremragende motorer til el-cykler. De formår at udvikle et produkt, der kan køre længere på en enkelt opladning, end en Bosch motor eksempelvis.

ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

HardNine 4.0 har en særdeles stærk udstyrspakke med en Shimano Acera M3000 9-speed gear, Tektro HD-M285 180mm hydrauliske skivebremser + SR Suntour XCM RL-DS forgaffel.

Fed model der har hele pakken.

Sådan anvender du HardNine 4.0

Fordelen ved HardNine 4.0 er, at du i princippet selv bestemmer om der skal cykles med, eller uden motor. Den fungerer fantastisk på begge måder.

Prøv cyklen hos din Cykelpartner- og oplev den høje komfort du har som rytter ved at køre i skoven. Cyklen er udstyret med 29” kvalitetshjul, der nemt får dig igennem terræn, men også hurtigt fremad på cykelstierne.

Specifikationer

 • Farve: Sølv
 • Vægt: 21,6 kg.
 • Gear: Shimano Acera M3000 9-speed
 • Motor: Yamaha PW-System, 250W, 25km/t
 • Assistance op til 25 km/t, hvorefter motoren slår fra
 • Forgaffel: SR Suntour XCM RL-DS 100 mm. vandring
 • Bremser:Tektro HD-M285, 180mm hydrauliske skivebremser
 • Pedaler: MTB plattform pedaler i plastik
 • Maks belastning: 120 kg.

Leveres 80% samlet
Når du modtager elcyklen er den 80% samlet i kassen. Det er meget vigtigt at du oplader batteriet oplades, samt sadel, pind, styr og forhjul monteres inden cyklen tages i brug.

Spænd altid efter jævnfør de foreskrevne spændingsmomenter. Ligeledes bør forgaffel og baghjulsophæng pumpes.

Højt kvalitetsniveau

En 250W motor, der giver op til 280% assistance og topper ved 80Nm af drejningsmomentet.

Ligeså snart du rører pedalerne kommer der gang i motoren, hvor der kan vælges mellem 4 niveauer. Disse er Eco, Eco+, Standard og High. Det giver dig en række muligheder, når du sidder på sadlen, og gør det nemt at tilpasse din fart efter behov.

Yamaha systemet er udstyret med et 400Wh batteri. Dette kan række op til en hel dags træning, men dette påvirkes naturligvis af en række faktorer. Såsom hvor meget assistance du har behov for, området terræn, din personlige vægt, samt vejrforhold. Er der eksempelvis meget modvind, kræver en højere ydelse af Yamaha motoren, ergo trækker det mere på cyklens batteri.

Den typiske tur vil kunne række mellem 30-50 km. Det er dog ikke unaturligt, at du kan nå over 100 km heller… men ligeledes kan det også være du kan rækker 20 km… dette påvirkes af ovenstående 4 faktorer, der blev nævnt lidt forinden her. Dog kan du følge med i LCD displayet, der konstant giver dig en opdatering i forhold til rækkevidde i miles. Super fedt system!

Vedligeholdelse
Du skal passe på din elcykel med respekt. Dette kan gøres ret simpelt, ved løbende at tjekke dæktryk, således du kører med det anbefalede tryk. Endvidere skal cyklen smøres, også er det særligt vigtigt at du får den rengjort, hvis der køres MTB ture. Rigtig god tur!


8. Cannondale Mavaro Active 2 City 2017

Cannondale Mavaro Active 2 City er den sidste model i vores elcykel test 2018. Modellen Cannondale Mavaro er tilegnet til bykørsel. Cyklen er af høj kvalitet på alle parametre. Vi har været endvidere været meget imponeret over cyklens flotte design. Dog skal man være opmærksom på en ting, før man tager beslutningen om denne Cannondale model, nemlig at rækkevidden ikke er oplyst.

Du får en elcykel med i alt 8 gear.

Mavaro modellen er ikke markedets bedste elcykel, men vi synes alligevel den fortjente en plads her på listen over elcykler 2018. Primært fordi Cannondale formår at producere en rigtig fin by elcykel i et nydeligt design, men også af god kvalitet.

Du vil som udgangspunkt ikke blive skuffet, hvis du køber denne elcykel, da der er en logisk sammenhæng mellem pris og kvalitet.

Vigtigste specifikationer

 • Bremser: Shimano M365
 • Gear: Shimano Alfine 8 sp. (8 gear)
 • Batteri: Bosch PowerPack 400Wh (Ukendt rækkevidde)
ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

9. Kildemoes elcykler – få ekspertviden hos Cykelexperten!

Du kan finde et stort udvalg af de populære Kildemoes cykler hos CYKELEXPERTEN.DK, de er ét af landets førende, samt rådgiver gerne.

Der er ingen tvivl om, at en elcykel er en investering i sig selv, og pris og kvalitet må unægtelig siges at hænge sammen. Ung eller gammel, tyk eller tynd – der kan altid være et behov for en elcykel; uanset om det er et kendt eller ukendt behov. Der er mange udnyttelsesmuligheder med en elcykel: Om du er gammel og har gigtplagede knæ eller har behov for at trække et par børn rundt i en cykeltrailer – en elcykel er helt sikkert den bedste løsning i mange tilfælde!

Kildemoes producerer nogle af Danmarks bedste elcykler, og netop disse cykler har fået en særlig plads i butikken hos Cykelexperten.dk! Vi har alle de forskellige EGOING-modeller på udstilling, og vi står klar med råd og vejledning til, hvilken model der passer til dine behov. Skal du f.eks. helst have en frontmotor eller centermotor? Og hvilken størrelse batteri passer til dine kørselsvaner? Spørgsmålene er mange, og vi kan svare på dem alle i vores butik!


Hvilke muligheder giver en elcykel egentlig?

Det giver jo naturligvis sig selv, at en elcykel er en cykel, der er blevet udstyret med en elmotor, som kan være med til at hjælpe dig med at træde i pedalerne, når du har brug for lige det ekstra, der kan få dig over den højeste bakke på vej til arbejde. Men hvilke døre åbner en elcykel egentlig for dig? Det skal vi fortælle dig!

Først og fremmest bruges en elcykel primært som transportmiddel til kortere ture i hverdagen, der f.eks. kan være turen til og fra arbejde eller daginstitutioner forskellige steder i byen. Dette skyldes den realtivt begrænsede batterilevetid, der ikke muliggør deciderede langture uden en opladning undervejs. Med det sagt, så er der også mange, der er begyndt at bruge deres elcykel som en form for bil nr. 2, da den trods alt kan tage dig meget længere og hurtigere omkring, end en almindelig cykel vil gøre dig i stand til!

Bedste10 bedste el-cykel

Elcyklen kan være et godt og motiverende redskab til at få dig ud på cyklen og afsted på arbejde – selvom vejen måske er meget kuperet eller har stykker med meget modvind! Den er perfekt til at hjælpe dig op af de mest krævende bakker, der normalt tager pusten fra de fleste, og den passer rigtig godt til dig, der gerne vil kunne komme til og fra arbejde uden at blive alt for svedig! Alt det, som normalt afholder dig fra at cykle, er intet problem med en elcykel – naturligvis undtaget vejret, der altid er meget lunefuldt i vores herlige, lille land.

Det giver lidt sig selv, at en elcykel er noget tungere end en normal cykel, da den har et stort batteri og en motor, der selvfølgelig bidrager med en del vægt. Dette betyder dog stort set ingenting, da cyklen jo hjælper dig fremad, hvilket gør, at du ikke mærker den ekstra vægt! Selvom elcyklerne er tungere, så er det dog værd at bemærke, at de faktisk er blevet lettere og lettere med årene, ligesom batteriet er blevet bedre og bedre. Batteriet holder meget længere, end det gjorde før i tiden – og udviklingen fører kun bedre og bedre batterier med sig!

Hold dig fra de billige elcykler!

I forbindelse med vores grundige elcykel test fik vi også muligheden for at teste en række af de billigere elcykler, som har fundet vej til det danske marked – og vores resultater var ikke overvældende! Naturligvis er der aldrig nogen garanti for, at et dyrere produkt er bedre end et billigere produkt, men ud fra vores erfaring hænger pris og kvalitet i den grad sammen for elcykler. F.eks. havde mange af de billigere cykler et relativt ringe batteri, som ikke kunne holde så længe, hvilket gjorde rækkevidden meget skuffende!

I Danmark har du altid 2 års reklamationsret på et produkt, men du skal dog ikke forvente, at batteriets levetid følger denne 2-årige tidsramme! Normalt ser vi, at batterierne på de billigere elcykler oftest kun holder i omkring ét år, hvilket naturligvis er meget skuffende, når man anskaffer sig en relativt dyr cykel. Dette faktum bakkes også op af Politiken.dk. Derfor kan du ikke forvente guld og grønne skove, når du køber en billigere elcykel! Det skal dog nævnes, at mange forhandlere har mellem 2 og 3 års garanti på batteriet, som de selvfølgelig skal skifte, hvis det skulle blive dårligt i mellemtiden.

Der er dog ingen tvivl om, at et dårligt batteri på en billig elcykel er en rigtig dårlig ide, da et nyt batteri nemt kan løbe op i 3000 – 4000 kr. Det slår nemt bunden ud af enhver god økonomi, hvorfor det ikke kan anbefales at købe en elcykel for billigt! Generelt behøver du ikke bruge 15.000 – 20.000 kr. på en elcykel af god kvalitet, men vi anbefaler at købe en elcykel i prisklassen 10.000 – 13.000 kr., da du får utrolig meget kvalitet for pengene i denne prisklasse!

Hvilke ulemper er der ved en elcykel?

Langt de fleste ting har både fordele og ulemper, og dette gælder naturligvis også for elcykler. Generelt må elcyklen dog siges at være et fantastisk valg til pensionister, fritidscyklister osv., da det mageløse batteri virkelig kan få dig langt ud på landet! Der er dog også nogle ulemper, som vi ikke er bange for at nævne her – de må siges at være i bagatel kategorien.

Beddste elcykel

For det første har du et batteri, der selvfølgelig skal have noget strøm indimellem. Dette kan, alt afhængig af modellen, tage mellem 5 og 6 timer, hvor du således ikke får den motorhjælp, som du egentlig køber cyklen for. Dette er dog til at leve med, da du kan sætte batteriet til opladning om natten, hvorefter det er klar til en ny cykeltur fra morgenstunden af.

Den anden store ulempe ved elcyklen er, at den er relativt tung. Typisk ligger den gennemsnitlige vægt på mellem 20 og 25 kilo, hvilket kan gøre det særdeles tungt at cykle en tur, hvis du ikke lige har husket at lade batteriet op om natten. Det begrænser selvfølgelig din frihed en smule, men igen kan dette afhjælpes ved, at du husker at lade batteriet op om natten. Vægten kan dog mærkes, hvis du transporterer din cykel op i din lejlighed hver dag, og lige netop i denne situation kan elcyklen være lidt af en hæmsko.

Lovgivningen for elcykler i Danmark

Selvom Danmark er et land for cyklister, så er der dog nogle særlige regler, der gælder for elcykler. Dette er sat i verden for at gøre cykelstierne mere sikre, ligesom det skal beskytte dig, når du kører afsted på din nye elcykel. Generelt ser reglerne således ud:

 • På de danske veje må elcyklernes motor max have en effekt på 250 W
 • Motoren må kun give effekt ved hastigheder på maksimalt 25 km/t
 • Motoren må kun virke, hvis der samtidig blive trådt i pedalerne

Bedste elcykel 2017


Modeller fra El-cykel testen 2018 forhandles her: 

 1. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
 2. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
 3. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
 4. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
 5. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
 6. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
 7. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere
 8. ForhandlerPrisTotalprisLæs mere

Andre cykel-relaterede indlæg: