Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Trådløse musikanlæg test-guide:
De 7 bedste trådløse musikanlæg i vores analyse

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

7 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Uanset, hvad din yndlingsmusik er, så fortjener den rigtig god lyd, og lyd får du på den bedste måde gennem et godt anlæg. Kravene til et godt anlæg i dag er mange, og de fleste forbrugere ønsker nem tilslutning, mulighed for streaming og måske endda et anlæg, der er mere eller mindre mobilt.

Derfor har vi i denne artikel samlet nogle af de bedste trådløse musikanlæg. Vi har både modeller, som består af forstærker og trådløse passive højttalere, og trådløse aktive højttalere (med indbygget forstærker). Med disse kan du nyde nem og moderne auditiv forkælelse uden kabelrod, og uden at endevende hele din bankkonto. Læs med her og bliv klogere på, hvilke trådløse musikanlæg der klarer sig bedst i test, og få meget mere at vide om, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber.

Vores favorit trådløse musikanlæg

Vores anbefaling

Denver Retro Stereo System m/DAB + (Turntable/CD) Wood Trådløst Musikanlæg

Gå til bedste pris Se vores anmeldelse
SONOS Five Wireless Multiroom
Lager
Bedste aktive højttaler

SONOS Five Wireless Multiroom

Gå til bedste pris
4.395 Kr. hos Lyd og Billede Specialisten
Se vores anmeldelse
Gå til bedste pris I samarbejde med Pricerunner
4.395 Kr. hos Lyd og Billede Specialisten
Lager
SONOS One 2. Gen
Lager
Det budgetvenlige valg

SONOS One 2. Gen

Gå til bedste pris
1.699 Kr. hos Elgiganten
Se vores anmeldelse
Lager
NAD C338 + B&W 707 S2
Lager
Bedste premiumvalg

NAD C338 + B&W 707 S2

Gå til bedste pris
4.999 Kr. hos HIFI Klubben
Se vores anmeldelse
Lager
Marshall Kilburn II
Lager

Marshall Kilburn II

Gå til bedste pris
1.499 Kr. hos Komplett.dk
Se vores anmeldelse
Lager
Argon Audio Forte A4
Lager

Argon Audio Forte A4

Gå til bedste pris
3.999 Kr. hos HIFI Klubben
Se vores anmeldelse
Lager
JBL Flip 5
Lager

JBL Flip 5

Gå til bedste pris
731 Kr. hos ComputerSalg A/S
Se vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

Vi har rykket Soundboks 2 til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Tidligere ændringer:

14. februar 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 7 bedste trådløse musikanlæg i test-guiden 2023:

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Vores anbefaling test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Denver Retro Stereo System m/DAB + (Turntable/CD) Wood er det perfekte valg til dig, som leder efter et alsidigt musikanlæg med masser af kvalitet og personlighed.

Varianten kommer med flere fordele, der især inkluderer den indbyggede lydforstærker, som tilfører en forbedring af lydkvaliteten. Du får også en medfølgende fjernbetjening, som gør afspilningen nemmere, og den diamantkeramiske nål giver en robust og jævn afspilning af LP’erne.

Denver Retro Stereo System m/DAB + (Turntable/CD) Wood Trådløst Musikanlæg
Vores anbefaling

Dagens bedste priser og tilbud på Denver Retro Stereo System m/DAB + (Turntable/CD) Wood Trådløst Musikanlæg:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Diamantkeramisk nål
 • Inklusiv fjernbetjening
 • Indbygget lydforstærker

Det skal du vide, før du køber Denver Retro Stereo System m/DAB + (Turntable/CD) Wood

SPECIFIKATIONER

 • Type: Musikanlæg
 • Mærke: Denver
 • Vægt: 8,8 kilo

Retro pladespiller med nostalgisk følelse

Hvis du elsker retro og nostalgi, vil modellen være det bedste valg til dig – også selvom prisen ikke er helt lav. Ud over at du både kan lytte til kassettebånd, CD og LP, er træ kabinettets design skabt i et skønt vintagelook.

Høj lydkvalitet med mange muligheder for afspilning

Produktet kommer med mange fordele, men en af de stærkeste er lydkvaliteten. Med den indbyggede 2×2,5 W RMS lydforstærker bliver klangen fremragende, og du kan oven i købet nyde godt af den via de mange afspilningsmuligheder.

Med USB men ikke Bluetooth

Varianten er fremstillet til at blive anvendt som musikanlæg til LP, CD eller kassettebånd, og der er en smart USB-tilslutning, som øger brugsmulighederne. Udnyt også muligheden for at lytte til AM, FM eller DAB-radio, men husk, at maskinen ikke har Bluetooth.

Stor størrelse og svær transport

Apparatet både fylder og vejer en del, og med en vægt på 8,8 kilo vil den ikke være så let at flytte rundt på. Derfor passer den perfekt til dig, der ønsker at bruge den som et kombineret stereoanlæg og design-stykke.

Mere om Denver Retro Stereo System m/DAB + (Turntable/CD) Wood Trådløst Musikanlæg

SPECIFIKATIONER

 • Type: Musikanlæg
 • Mærke: Denver
 • Vægt: 8,8 kilo

Bedste 10's vurdering

På redaktionen har vi kåret Denver Retro Stereo System m/DAB + (Turntable/CD) Wood til ”Vores anbefaling”, da du får masser af personlighed og stærk kvalitet for pengene.

Maskinen får vores anbefaling, fordi stilen er smuk i retrolooket, og designmæssigt vil den være et helt skuestykke i hjemmet.

Vi kan især godt lide de mange muligheder for lytning med AM såvel som FM og DAB-radio, og så er det fantastisk med afspilning af både LP, CD og kassettebånd.

Det er et plus i vores bog, at det er muligt at afspille 33 1/3 LP’er i tillæg til 45 Singles og ikke mindst de mere sjældne 78RPM’er. Det finder du ikke alle steder.

Bemærk dog, at der ikke er Bluetooth.

Fordele og ulemper ved Denver Retro Stereo System m/DAB + (Turntable/CD) Wood Trådløst Musikanlæg

Fordele

 • Integreret AM og FM samt DAB Radio
 • USB-optagende LP, CD og kassettebånd
 • Indbygget turntable/drejeskive

Ulemper

 • Ingen Bluetooth
Bedste aktive højttaler test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

SONOS Five Wireless Multiroom - En af de bedste aktive højttalere

 • 5/5 stjerner i test hos Pocket-lint.com
 • 4/5 stjerner i test hos WhatHiFi.com
 • 7,5/10 point i test hos rthings.com
 • 4,8/5 stjerner i forbrugeranmeldelser på BestBuy.com

Denne højtaler fra Sonos er et oplagt valg for dig, der går op i, at du kan lytte til musik med kvalitetslyd. Sonos Five er nemlig blevet vurderet til at kunne spille med den samme lyd, som du kan forvente i et studie, så hvis du nyder at læne dig tilbage og nyde et musikalsk nummer af høj kvalitet, er dette højtaleren for dig.

SONOS Five Wireless Multiroom
Bedste aktive højttaler

Dagens bedste priser og tilbud på SONOS Five Wireless Multiroom:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Et stilrent og tidløst design
 • Mulighed for stemmestyring
 • Trueplay tuning teknologi

Mere om SONOS Five Wireless Multiroom

SPECIFIKATIONER

 • Stemmekontrol: ja
 • Bluetooth: nej
 • Wi-Fi: ja
 • Forbindelser: AUX In (3,5mm), Ethernet
 • Dimensioner: 36,4 x 15,4 x 20,3 cm
 • Vægt: 6,3 kg

Med højtaleren får du udover en exceptionelt god lyd også muligheden for at kunne spille meget høj musik, så hvis du ønsker at holde gode fester, er denne højtaler således et oplagt valgt for dig. Du kan nemlig fylde hele stuen ud med lyden fra Sonos Five-højtaleren.

Det er på samme måde som med Sonos Play:5 muligt at afspille lyd af høj kvalitet – forskellen på de to højtalere er blot, at Sonos Five er en opdateret model med bedre hukommelse og mere kraft i processoren. Derudover er der også i Sonos Five indbygget en trådløs radio, som du kan benytte dig af.

Det er en klar fordel, at Sonos Five-højtaleren har et lækkert og stilrent design, der vil kunne pynte i ethvert hjem. Du kan som med tidligere Sonos-højtalere vælge farven sort med sort gitter, men som noget nyt er det også muligt for dig at vælge højtaleren i hvid med hvidt gitter. På denne måde har du flere muligheder for at kunne få højtaleren til at passe ind i lige netop dit hjem.

SONOS Five vs. markedet
SONOS Five-højtaleren klarer sig rigtig godt sammenlignet med andre højtalere på markedet. Højtaleren er for eksempel blevet kåret som det foretrukne køb hos siden which.co.uk. Dette hænger i høj grad sammen med, at højtaleren kan levere sublim lyd til flere rum samtidig, og den placerer sig derfor i toppen, når det kommer til gode kvalitetshøjtalere. Det samme resultat gør sig gældende ved siden techgearlab.com, hvor SONOS Five er blevet kåret til at være ”Editors Choice”, og den scorer ligeledes 4,5 ud af 5 stjerner hos techradrader.com.

Fordele og ulemper ved SONOS Five Wireless Multiroom

Fordele

 • Exceptionel god lyd
 • Et stilrent og tidløst design
 • Mulighed for stemmestyring
 • Lydjustering med Trueplay
 • Mindsket ekko og resonans
 • Tydelig bas

Ulemper

 • Ikke kompatibel med Bluetooth
 • Ingen Bluetooth
Det budgetvenlige valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

SONOS One 2. Gen - kompakt højttaler med rig lyd

 • 5/5 stjerner i test ved WhatHiFi.com
 • 4/5 stjerner i test ved PCmag.com
 • 6,6/10 point hos Rthings.com
 • 4,7/5 stjerner på Amazon

Lade dig ikke narre af Sonos One 2. Gens kompakte størrelse og beskedne pris. Igen har Sonos nemlig ramt absolut plet, og formår at sikre overraskende fyldig lyd i et utroligt kompakt format.

SONOS One 2. Gen
Det budgetvenlige valg

Dagens bedste priser og tilbud på SONOS One 2. Gen:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Stærk pris i forhold til kvalitet
 • Skønt lydmæssigt udtryk i lille format
 • Fås i både sort og hvid

Mere om SONOS One 2. Gen

SPECIFIKATIONER

 • Stemmekontrol: ja
 • Bluetooth: nej
 • Wi-Fi: ja
 • Forbindelser: Ethernet
 • Dimensioner: 11,9 x 11,9 x 16,1 cm
 • Vægt: 1,76 kg

Denne højttaler er perfekt til musikstreaming, og du kan nemt navigere Sonos One via appen på din smartphone. Sonos One opretter forbindelse til andre Sonos højttalere i andre rum, så du nemt kan nyde din yndlingsmusik eller for eksempel lytte til nyhederne, selvom du bevæger dig rundt i hjemmet.

Som en lækker lille detalje medfølger desuden en simpel fjernbetjening med touch, som gør det nemt at tænde, sætte på pause, skifte sang og andet, hvis du enten ikke har din telefon på dig eller foretrækker denne løsning.

Den feature som mange dog efterspørger og fortsat savner ved denne model fra Sonos, er stemmestyring. Højttaleren er det, som kaldes fremtidsparat, men stemmestyring er endnu ikke tilgængeligt med denne model i Danmark. Funktionen vil først blive tilgængelig, når en stemmetjeneste og Sonos lanceres her. Derfor bør du ikke vælge denne model, hvis netop stemmestyring er centralt for dig, men kan derimod roligt vælge denne Sonos, hvis det er mindre vigtigt for dig lige nu.

Fordele og ulemper ved SONOS One 2. Gen

Fordele

 • Skønt lydmæssigt udtryk i lille format
 • Stærk pris i forhold til kvalitet
 • Trådløs tilslutning til flere Sonos højttalere
 • Utroligt æstetisk lækkert design
 • Fås i både sort og hvid
 • Ideel til dig som ikke har akut behov for stemmestyring endnu

Ulemper

 • Ikke kompatibel med bluetooth
 • Lyden kan forvrænges en smule ved høje lydstyrker
Bedste premiumvalg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

NAD C338 + B&W 707 S2 - imponerende lyd og råstyrke

 • 5/6 stjerner i test ved L&B techreviews
 • 4/5 stjerner i test ved Whathifi.com
 • 5/5 stjerner i forbrugeranmeldelser på Crutchfield.com
 • 3,6/5 stjerner på Amazon

Dette anlæg er et utroligt godt bud på en moderne løsning, som er både tilpas æstetisk lækker og har alle de nørdede finesser, som enhver lyd- og musiknørd kan sætte pris på. Anlægget, der består af en forstærker fra NAD og højttalere fra Bowers og Wilkins, er blandt artiklens dyreste, men til gengæld får du utroligt meget for pengene inden for denne prisklasse.

NAD C338 + B&W 707 S2
Bedste premiumvalg

Dagens bedste priser og tilbud på NAD C338 + B&W 707 S2:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Nem tilslutning til TV
 • Komplet, fuldblods hi-fi-anlæg
 • Trådløs musikstreaming via Chromecast

Mere om NAD C338 + B&W 707 S2

SPECIFIKATIONER

 • Tilslutning: Bluetooth, WiFi og Bi-wiring (digitale og analoge tilslutningsmuligheder)
 • Built in Chromecast
 • NAD forstærker med 2 x 50 watts udgangseffekt
 • Fjernbetjening medfølger, styring via APP mulig
 • Kabinet med basrefleks
 • Frekvensområde: 50-28.000 v. -3dB + 45-33.000 v. -6dB
 • Bas: 5" Continuum bas/mellemtone
 • Stemmekontrol: nej
 • Dimensioner: 43,5 x 28,5 x 7 (16,5 x 26 x 28) cm
 • Vægt: 10,9 kg (total)

NAD C338 + B&W 707 S2 er et komplet og fuldblods hi-fi-anlæg, hvor du har utroligt mange muligheder for tilslutning. Her er der rig mulighed for at nyde både digitale og analoge musikkilder, og du kan tilmed prøve kræfter med trådløs musikstreaming via Chromecast.

NAD C338 gør det nemt for dig at få god lyd fra dit TV, og alt du skal gøre er blot at tilkoble via den optiske indgang. Desuden kan du nemt justere lydstyrken ved blot at bruge din almindelig tv-fjernbetjening. Det er nemt, bekvemt og moderne.

Højttalerne er kompakte kvalitetsbomber med flot finish og gode detaljer. For eksempel er de udstyret med en forsimplet version af den lette og stive Aerofoil-membran, som er inspireret af flyindustrien, og sikrer dig utrolig præcision og dynamik i bassen.

Alt i alt er dette anlæg perfekt til dig, som ønsker variation i dine tilslutningsmuligheder, og måske ønsker et anlæg, som både kan afspille musik, så englene synger, og samtidig kan supportere en hyggelig filmaften på sofaen.

Fordele og ulemper ved NAD C338 + B&W 707 S2

Fordele

 • Komplet, fuldblods HiFi-anlæg
 • Mulighed for digitale og analoge musikkilder
 • Trådløs musikstreaming via Chromecast
 • Godt sammenspil mellem komponenterne

Ulemper

 • I den dyre ende

Marshall Kilburn II - skøn og transportabel model

Marshall er efterhånden et veletableret navn inden for lydindustrien, og med dette trådløse musikanlæg har de skabt lidt af et mesterværk til alle os, som kan lide god musik uden for meget besvær og teknisk snilde.

 

Dagens bedste priser og tilbud på Marshall Kilburn II:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Nem tilslutning med Bluetooth
 • Nem at have med overalt
 • Klassisk vintage design

Mere om Marshall Kilburn II

SPECIFIKATIONER

 • Strømforsyning: elektrisk
 • Bluetoothversion: 5.0
 • Wi-Fi: Nej
 • Vægt: 2,5 kg
 • Batterilevetid: 20 timer
 • Dimensioner: 24,3 x 14 x 16,2 cm

Lyden er god og dynamisk i denne lille og fikse model, og særligt klarer højttaleren de høje toner med en flot renhed. Det er nemt at tilslutte via Bluetooth, så du kan streame din yndlingsmusik ligegyldigt, hvor du befinder dig.

Designet er i top, og højttaleren er udformet i et vintagelook med fine detaljer, såsom de store analoge knapper øverst og den flotte bærerem, der gør det nemt at have modellen med alle steder.

Den sidste finish fås i det klassiske logo i hvid foran, som for de flestes vedkommende stadig rimer på rockmusikken storhedstid, hvor Marshall særligt blev kendt for deres guitarforstærkere.

En af de helt store fordele ved dette trådløse musikanlæg er, at det har imponerende lang batteritid. Faktisk kan du nyde 20+ timer med din yndlingsmusik på en enkelt opladning. Det betyder, at du snildt kan tage denne afspiller med dig på stranden, på picnic, eller bare med ud i haven eller på altanen på en lun dag, uden at bekymre dig om pludselig at miste de gode, fyldige toner fra højttaleren.

Fordele og ulemper ved Marshall Kilburn II

Fordele

 • Klassisk vintage design
 • Nem tilslutning med Bluetooth
 • Godt og elegant håndtag for nem transport
 • Nem at have med overalt
 • Lang batterilevetid

Ulemper

 • I det højere prisleje
 • Uden Wi-Fi

Trådløse musikanlæg til studietIden – Fantastisk lyd til en god pris

Studietiden er en sød tid, men det kan også være en dyr tid, hvor pengene er små og drømmene er store. Musik i dagligdagen på et ordentligt anlæg bør dog ikke være noget, der smadrer sparegrisen, og derfor har vi samlet disse to bud på trådløse musikanlæg i høj kvalitet til små penge, som er ideelle til studietiden.

Argon Audio Forte A4 - god bas og åben lyd til en meget lille pris

Argon Audio Forte A4 er et aktivt højttalersæt, som giver dig et flot trådløst musikanlæg med rige anvendelsesmuligheder i et flot og kompakt design. Du får både pladespillerindgang, Bluetooth tilslutning, og en utroligt lækker finish i lakeret hvid eller sort. Disse minihøjttalere fra Argon burde koste langt mere. Men det gør de bare ikke.

Dagens bedste priser og tilbud på Argon Audio Forte A4:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Kraftfuld indbygget forstærker
 • Plug and play
 • Pladespillerindgang

Mere om Argon Audio Forte A4

SPECIFIKATIONER

 • Stemmekontrol: nej
 • Bluetooth: ja
 • Wi-Fi: nej
 • Forbindelser: Optical, RCA Stereo
 • Dimensioner: 14,3 x 19 x 24 cm
 • Vægt: 6,7 kg

Den indbyggede forstærker i disse højttalere giver dig en uovertruffen og sprød lyd, som du sjældent får uden et stort stereoanlæg. Og der er således tale om et suverænt godt trådløst stereoanlæg. Faktisk leverer den indbyggede forstærker en imponerende kraft med hele 2 x 80 watt, og du kan roligt se frem til rigelig forkælelse af dine øregange.

Denne lydløsning er perfekt til dig, som foretrækker ”plug and play” – altså hvor der ikke er nogen besværlig tilslutning, og du ikke skal bruge til på at finde ud af, hvordan du slår dem til eller fra.

Her får du ægte hi-fi-lyd uden ekstra apparater og du kan desuden nemt tilslutte dem til dit fjernsyn for ekstra lækker lyd, mens du ser film og serie. Vælger du denne løsning, kan du nemt styre lydniveauet med din almindelige Samsung eller Sony fjernbetjening.

Alt i alt er dette højttalerpar helt ideelt til dig, som gerne vil have en prisvenlig og pladsbesparende lydløsning, som ikke går på kompromis med kvalitet.

Fordele og ulemper ved Argon Audio Forte A4

Fordele

 • Overvældende god pris
 • Realistisk hi-fi-lyd uden ekstra apparater
 • Kraftfuld indbygget forstærker
 • Plug and play
 • Pladespillerindgang
 • Nem streaming via Bluetooth

Ulemper

 • Intet USB-input

Bedste trådløse musikanlæg

Der er noget ganske særligt over sommerhalvåret i Danmark med de lysere nætter og de mildere temperaturer. Det giver gode muligheder for udendørs fester, hvor lyd og musik gerne skal være et centralt omdrejningspunkt. Derfor har vi samlet et par rigtigt gode bud på trådløse musikanlæg, som kan understøtte dine planer om udendørs fester, hvor lydkvaliteten stadig er helt i top.

JBL Flip 5 - god kvalitets højtaler

 • 5 ud af 5 stjerner hos WhatHiFi.com
 • TechRadar-anbefalingspris
 • 4 ud af 5 stjerner hos Tom's Guide
 • TrustedReviews anbefalingspris

Vil du have JBL kvalitet, men kan du ikke finde en JBL Xtreme tilbud, som passer til en økonomi, så er JBL Flip 5 et fint valg. Den har stærk kvalitet kendt fra JBL i en letvægtshøjttaler med ordentlig lyd. Udover det, så er det også den billigste mini højttaler i testoversigten her.

Dagens bedste priser og tilbud på JBL Flip 5:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Racetrack-formet driver leverer høj effekt
 • Kompakt og holdbart vandtæt design
 • JBL's Party Boost-funktion

Mere om JBL Flip 5

SPECIFIKATIONER

 • Mulighed for at vælge mellem 11 flotte farver
 • Driftstid op til 12 timer
 • Vægt: 0,54 kg
 • Størrelse: 7,4 x 6,9 x 18,1 cm

Højttaleren her er testoversigtens billigste model. Men JBL Bluetooth højtaleren her er vandtæt, har god batterilevetid og kan derfor tages med over alt. I forhold til lyden ville den i en JBL Xtreme 2 test blive slået på lydkvalitet. Men til gengæld, så er prisforskellen mellem de to højttalere væsentlig. Og så er højttaleren her også testens letteste.

Hvis du vil have en billig højttaler, som du nemt kan tage med overalt, så skal du ikke frygte at det billige alternativ med JBL Flip 5 er et dårligt kompromis med kvaliteten. Det er et billigt alternativ, men stadig god kvalitet.

Fordele og ulemper ved JBL Flip 5

Fordele

 • Letvægts højttaler
 • God batterilevetid
 • Ordentlig lyd
 • Vandtæt

Ulemper

 • Ingen håndfri funktion
 • Ingen analog indgang
 • Kun monohøjttalere

Hvad skal du overveje, før du køber trådløse musikanlæg

 • Type: Trådløse musikanlæg kan være meget forskellige. Nogle er skabt til små hyggelige stunder eller sammenkomster, mens andre kan sprede lyd på en festivalplads med en rungende bas. Derudover er der forskel på, hvordan du kan tilslutte musikken.
 • Pris: Kvalitet og pris hænger ofte sammen, når det kommer til musikanlæg. Jo bedre kvalitet du drømmer om, jo mere koster det for det meste. Hvis du har budget til det, er det en god investering at bruge lidt flere penge, da god lydkvalitet er svær at prissætte.
 • Størrelse: De findes både som helt små højtalere på under 2 kg, du kan have med i en taske med på stranden, men også som store anlæg på mere end 10 kg, hvor lyden kan holde en stor fest i gang. Vær derfor bevidst om, hvad dine behov er, og hvordan du vil komme til at bruge det trådløse musikanlæg.
 • Lydniveau: Ønsker du et højt lydniveau, der kan holde en fest i gang, skal du gå efter de større højtalere. Hvis du blot vil have lidt musik til hjemmet, uden det behøver at genere naboen, vil en lille højtaler ofte kunne dække dine behov. Et større musikanlæg med mulighed for højere musik hænger sammen med højere priser.
 • Test- og forbrugeranmeldelser: Især når det kommer til elektronik, er det en fantastisk idé at læse eller se nogle testanmeldelser, hvor du kan blive klogere på produktet, inden du køber det. Også forbrugernes mening er god at have med i overvejelserne. Specielt når det drejer sig om dyrere produkter.

arrow-more

Sådan finder du det rette anlæg til dig

Når nu du er kommet så langt i artiklen, så er du forhåbentlig allerede blevet lidt klogere på, hvilken type trådløst musikanlæg, du er på udkig efter. Dog er lyd og musik vigtige elementer i de flestes liv, og derfor bør du ikke træffe en forhastet beslutning, hvor du bare vælger den første og den bedste trådløse højttaler, du ser i en test. Det er nemlig langt vigtigere, at du finder en model, som lever op til dine krav og forventninger, og desuden passer til din livsstil.

For at finde frem til, hvilket trådløst musikanlæg, du bør vælge, kan du derfor med fordel stille dig selv de følgende spørgsmål:

 • Hvor skal anlægget bruges?

Det lyder måske som et simpelt spørgsmål, men svaret hertil vil have stor betydning for, hvilket trådløst musikanlæg, du skal anskaffe dig. Måske ønsker du udelukkende at lytte til musik hjemme i din stue, men det kan lige så vel være, at du gerne vil kunne nyde musik i alle hjemmets rum uden at skulle skrue urimeligt højt op for anlægget. Hvis det sidste er tilfældet, kan du med fordel anskaffe dig en mixerpult og flere trådløse aktive højttalere, som du installere i forskellige rum i dit hjem (for eksempel stue, køkken, spisestue og badeværelse).

Bruger du derimod primært din tid uden for hjemmet med din omgangskreds, kan det være en fordel med et trådløst musikanlæg, som du nemt kan tage med dig på farten. Her skal du gerne kigge efter en model, som er let at have med (ikke vejer for meget), og som måske også kan klare et regnskyl.

 • Hvem skal primært bruge det?

Igen et spørgsmål som måske kan virke overflødigt, men hvis du for eksempel bor sammen med andre, kan det være en idé at overveje, om de også skal have glæde af det. Bor du for eksempel med børn, kan det være en god idé at tænke over, hvorvidt de skal kunne betjene det nemt, eller om det er bedst at anskaffe et trådløst musikanlæg, som kan monteres over børnehøjde, så der ikke pludselig er væltede højttalere og børnetæer, der er kommet i klemme.

Har du ingen børn, partner, eller roommates at tage hensyn til, og er du den primære forbruger af dit kommende trådløse musikanlæg, kan du selvfølgelig roligt være helt egoistisk og blot gå efter netop det design og de egenskaber, som du vægter højst.

 • Hvor mobilt eller transportabelt skal det være?

Måske er du lidt i tvivl om, hvorvidt du gerne vil have dit anlæg med ud en gang imellem. Det kan blot være ud i haven, på terrassen eller måske på en sommertur i parken eller skoven med venner eller med familien på stranden. Hvis du tror, at du kunne være interesseret i et mobilt trådløst musikanlæg, så er det en god idé at finde et, som kan understøtte netop dette ønske. Som du kan læse ovenfor i artiklen, så findes der gode muligheder for at anskaffe et mobilt eller semi-mobilt trådløst musikanlæg, uden at gå på kompromis med kvalitet af lyd og oplevelse.

 • Hvor højt skal det kunne spille?

Netop dette spørgsmål kan være ganske relevant at besvare, inden du køber dit næste anlæg. Musik er nemlig ikke bare musik, og lyd er ikke bare lyd. Nogle trådløse højttalere lader lidt tilbage at ønske i forhold til performance af lydniveau, så derfor kan det være en god idé at læse op på dette, hvis du har særlige ønsker til, hvor højt dit trådløse musikanlæg skal kunne spille. Dette er mest relevant for dig, som gerne vil kunne spille store rum op, eller som søger en kraftig udendørs højttaler til at have med på festival eller i forbindelse med en privat udendørs koncert.

Disse features skal du fokusere på, når du vælger et trådløst musikanlæg

I den ovenstående gennemgang af de udvalgte trådløse musikanlæg, blev du præsenteret for mange forskellige egenskaber og features. Måske er du allerede helt skarp på, hvilke af disse der er vigtige for dig, men hvis du ikke er, så kan du med fordel gentænke, hvilke af dem der vil gøre en forskel i din hverdag, og hvilke der er ligegyldige. På den måde bliver du klogere på, hvordan du skal indsnævre din søgning, og på hvilke områder, du potentielt kan spare penge på dit forestående køb.

 • Batteritid

Når du vælger et mobilt og transportabelt trådløst anlæg med henblik på at have det med dig på farten, er det en rigtig god idé at tænke over, hvor lang en batterilevetid du gerne vil have. De fleste anlæg i denne artikel har mellem 10 og 20 timers batterilevetid, og hvis du ønsker mere end dette, er det en god idé at tjekke dette grundigt, inden du køber. I det flest tilfælde når det gælder mindre trådløse musikanlæg, kan de lades op med en powerbank, så du kan lade dem op hvor som helst. I nogle tilfælde kan du også skifte batteriet ud med et ekstrabatteri, når du er ude, så du altid er sikret strøm på dit anlæg.

 • Vandtæthed

Hvis du gerne vil have dit trådløse musikanlæg med dig udenfor, hvor det regner eller sner, eller hvor der er er risiko for kontakt med vand (for eksempel et pool-party eller på stranden), så bør du vælge en model, som er modstandsdygtig. Det er vigtigt at huske på, at der er grader af vandtæthed. For eksempel kan nogle trådløse musikanlæg klare at blive nedsænket i vand, mens andre kun er vandafvisende, og derved kan modstå regn, men ikke at blive sænket i vand. Læs op på den enkelte model, inden du køber, for at undgå skuffelse og ødelagte apparater.

 • Tilslutning

De fleste trådløse musikanlæg tilsluttes i dag vores smartphones, tablets eller computere via enten wi-fi eller Bluetooth. Nogle modeller har kun den ene form for tilslutning, mens andre har begge. Tænk derfor gerne over, hvilken form for tilslutning der er vigtigst for dig at have.

Husk også at nogle trådløse musikanlæg i dag tillader tilslutning af to eller flere enheder på én gang.

 • Streamingmuligheder

Der findes i dag et utroligt udvalg af streamingtjenester, som gør det nemt at nyde sin yndlingsmusik, men det kan samtidig være lidt en jungle at finde ud af. De fleste trådløse musikanlæg understøtter i dag de største streamingtjenester, men tjek altid grundigt om anlægget understøtter netop din foretrukne tjeneste.

 • Brugervenlighed

Der er stor forskel på, hvordan userinterfacet er designet på de forskellige trådløse musikanlæg. De fleste styres i dag primært gennem vores smarte enheder (tablet eller smartphone), mens andre stadig har bibeholdt analoge knapper og funktioner. Hvis du har en præference i forhold til dette, er det en god idé at læse om den enkelte enhed. Du kan også finde flere videoer på nettet af, hvordan et trådløst musikanlæg fungere, og på den måde se om det passer til din smag.

 • Radio

Hvis du godt kan lide at lytte til radio, og gerne vil have at dit kommende trådløse musikanlæg skal understøtte dette, så hold øje med netop denne funktion i beskrivelsen af specifikationer. Hvis du ikke kan finde et anlæg med radio, kan du tages beslutningen om at købe en dab+ radio ved siden af. I mange tilfælde vil du kunne tilslutte internetradio, men det er ikke understøttet af alle modeller endnu.

 • Andre funktioner

Har du nogle helt særlige ønsker i forhold til den nyeste teknologi, så er det værd at gå på jagt efter. Hvis du for eksempel ønsker et trådløst musikanlæg, som er gjort klar til når stemmestyring bliver tilgængeligt i Danmark, så findes der rige muligheder for anskaffelse allerede nu.

Det kan også være, at du kunne tænke dig mulighed for automatisk tilslutning til dit tv, når du tænder for dette, så du altid har god lyd, når du skal se film eller serie. Uanset hvad dine ønsker og krav er, så er det vigtigt at du gør dig dem klart, så du kan indsnævre dit søgefelt og finde netop det trådløse musikanlæg, som kan indfri dine forventninger.

Hvornår har du brug for en separat forstærker?

Hvis du ikke er så kyndig inden for lyd og musikanlæg, så kan det hurtigt virke forvirrende og uoverskueligt at finde ud af, hvad du har brug for. I denne artikel har vi nemlig både trådløse musikanlæg, som består af højttalere og en forstærker, men vi har også flere trådløse, transportable enheder, som ikke tilsluttes en forstærker. Så – hvornår har du egentlig brug for en forstærker?

Svaret på det spørgsmål kan findes i den type af højttaler, som du anskaffer dig. Her findes nemlig primært to forskellige typer: Den passive højttaler og den aktive højttaler.

Passive højttalere

Passive højttalere er enheder, som omdanner lydsignaler til faktisk lyd. Men de har ingen enhed, som driver lydsignalerne, og skal derfor tilsluttes en forstærker. Hvis du anskaffer dig passive højttalere, skal du altid være opmærksom på at matche dem med en forstærker, som passer til.

Aktive højttalere

Aktive højttalere har en indbygget forstærker, hvilket betyder, at du blot skal tilslutte dem strømforsyning eller sørge for, at de har et opladet batteri. På grund af den indbyggede forstærker er aktive højttalere ofte tungere end passive højttalere. Desuden skal du være opmærksom på, at hvis forstærkeren i en aktiv højttaler går i stykker, kan det være besværligt at reparere. Dog foretrækker mange i dag de aktive højttalere, fordi det er en nem og bekvem alt-i-en løsning, som ikke kræver stor teknisk viden eller færdighed for at sætte op og få glæde af.

Hvad er stereolyd?

Stereolyd er det, du får, når lydoutputtet kommer fra mere end én lydkanal. Ved monolyd findes kun et enkelt lydspor, og det betyder, at al lyd kommer ud af en enkelt kanal. I mange tilfælde kan dette være nok, men ved særlige musiknumre vil der være anvendt mere end ét lydspor for at skabe mere perspektiv i lydoplevelsen.

Ved stereolyd har du således typisk to, men sommetider flere lydspor i spil på én gang. Det kan give en helt særlig dynamik til nogle typer af musik, men kan også være en stor fordel i forbindelse med, at du ser film eller serier. Her vil der nemlig være mange lækre detaljer i stereolyden, og selve lydoplevelsen vil føles langt mere tredimensionel, fordi nogle lydeffekter vil afspilles på det ene lydspor, og nogle effekter på det andet (eller de andre) lydspor.

For at opsummere, så er monolyd en helt fin løsning, hvis du blot skal lytte til musik på farten eller ikke stiller store krav til musikkens dynamiske udtryk. Det kan også være helt fint, hvis du ikke som udgangspunkt lytter til musiknumre, som anvender mere end én lydspor. Hvis du for alvor er musik- eller lydentusiast, vil du altid få mere glæde af stereolyd, og det kan varmt anbefales at installere dette i hjemmet. Desuden vil alle tv- og filmoplevelser være langt sjovere i stereolyd.

Har jeg brug for en subwoofer også?

Enkelte steder i denne artikel er en subwoofer nævnt. En subwoofer er blot en højttalerenhed, som producerer de dybe toner (typisk under 150 Hz). Du opnår således et mere nuanceret lydbillede – særligt i basområdet. Til langt de fleste mennesker er en subwoofer ikke påkrævet til at høre musik, men kan være en interessant tilføjelse til lydbilledet i forbindelse med film og serier.

Vi håber, at du med denne artikel er blevet klogere på trådløse musikanlæg, og også har en bedre idé om, hvad du skal holde øje med, for at finde netop det trådløse anlæg, som du bliver allermest glad for.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests

Ekspert- og testkilder

Which.co.uk

Which.co.uk. ligger i London og er én af verdens største forbruger- og testmagasiner. Eksperter tester løbende produkter inden for mange forskellige kategorier, hvorefter de skriver anmeldelser af hvert enkelt.

Et af de produkter, der af eksperter er blevet anmeldt på Which.co.uk er SONOS FIVE WIRELESS MULTIROOM SPEAKER. Den vurderes ud fra parametre som lyd, brugervenlighed og udseende og scorer blandt andet 5 ud af 5 stjerner på lydkvalitet og kåres til bedste køb. 

Anmeldelsen er udført: juni 2020
Du kan se anmeldelsen her 

Techgearlab

Techgearlab.com er startet på baggrund af en mission om at skabe en side med verdens bedste produktanmeldelser af elektronik- og teknologiprodukter. Siden har personligt testede produkter og anmeldelser på baggrund af dette. Der er også sammenligninger af lignende produkter på siden.

I en test og efterfølgende anmeldelse på Techgearlab.com af SONOS FIVE-højtaleren bliver højtaleren vurderet i forhold til fordele og ulemper, men også i en længere uddybende anmeldelse. En af fordelene ved højtaleren er, at den har fremragende lydkvalitet. Den får en samlet score på 86 % og rangeres som 2. ud af 6 lignende produkter.

Anmeldelsen er udført den: 25. august 2020
Du kan se anmeldelsen her

Techradar

Techradar.com er en amerikansk side med størst fokus på teknologi og forbrugerprodukter i denne kategori. På siden er der alt fra artikler med nyheder om alt, hvad der rører sig i den teknologiske verden til eksperters produktanmeldelser. 

På Techradar.com har Marc Chacksfield skrevet en anmeldelse af SONOS FIVE WIRELESS MULTIROOM-højtaleren. I anmeldelsen beskrives højtaleren ud fra fordele, ulemper og en længere detaljeret beskrivelse. Højtaleren får i særdeleshed ros for design og scorer i anmeldelsen 4,5 ud af 5 stjerner.
Du kan se anmeldelsen her

 

FAQ

Hvilke er de bedste trådløse musiksystemer?
Markedet er fyldt med trådløse musiksystemer og musikanlæg. Står du og skal vælge et trådløst musiksystem, skal du blandt andet sætte fokus på design, lyd og pris. Rigtigt mange vælger eksempelvis musiksystemet fra Sonos, da det giver en god lyd, mindsket ekko og har et flot design.
Det kan være en smule svært at vælge et trådløst musiksystem til sit hjem. Når du skal vælge et trådløst musiksystem, er det vigtigt, at du kender dine egne behov og ønsker. Du kan for eksempel ønske dig et trådløst musiksystem med et flot design og en rigtigt god lyd.
Kan trådløse højttalere bruges på en hvilken som helst modtager?
Hvis du gerne vil afspille høj og dejlig musik, men også gerne vil undgå forskellige kabelstik og ledninger over alt, skal du med sikkerhed investere i en trådløs højtaler. Med en trådløs højtaler kan du høre musik over alt, så længe du har en enhed, der understøtter Bluetooth.
Hvordan opsætter jeg et trådløst system?
Det er meget let at oprette og opsætte et trådløst system. Alt du skal gøre er at tilkoble dit system til bluetooth, og herefter kan du høre en masse lækker lyd overalt. Det er meget lettere end du tror! Det er bare med at få fat på et trådløst system.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme