Skrevet d. 10. oktober 2019 af Alexander V. Christiansen
Reklame

Bedste 10 trådløse musikanlæg – bedst i tests og alt du behøver vide

Der er få ting i verden, der for alvor slår at lytte til sin yndlingsmusik med sprøde rytmer, elegante melodier, gåsehudsinducerende vokaler eller en heftig bas. Uanset hvad din yndlingsmusik er, så fortjener den rigtig god lyd, og lyd får du på den bedste måde gennem et godt anlæg. Kravene til et godt anlæg i dag er mange, og de fleste forbrugere ønsker nem tilslutning, mulighed for streaming og måske endda et anlæg, der er mere eller mindre mobilt.

Derfor har vi i denne artikel samlet de ti bedste trådløse musikanlæg. Vi har både modeller, som består af forstærker og trådløse passive højttalere, og trådløse aktive højttalere (med indbygget forstærker). Med disse kan du nyde nem og moderne auditiv forkælelse uden kabelrod, og uden at endevende hele din bankkonto. Læs med her og bliv klogere på, hvilke trådløse musikanlæg der klarer sig bedst i test, og få meget mere at vide om, hvad du skal være opmærksom på, inden du køber.

Læs også: TEST AF DE 12 BEDSTE STEREOANLÆG I 2020.

Sonos Play:5 – den ukronede streaming konge

Set på hifiklubben.dk.

Denne fine sag fra Sonos er særligt blevet hyldet for sin kompakte størrelse og sin imponerende lyd til trods. Du får en utroligt stærk højttaler, som både kan spille små og store rum op på en tilfredsstillende og behagelig måde, hvor lyden fylder rummet ud uden at blive støjende eller forvrænget.

Som noget ganske tiltalende får du med denne løsning en fuld integration af mange forskellige streaming tjenester (blandt andet Tidal, Spotify, og TDC Play). Hvis du tilegner dig to styk af denne type højttaler, har du en perfekt stereoløsning, og hvis du tilføjer en subwoofer har du pludselig et helt og trådløst musikanlæg i stereo, som kan spille en stor stue eller andre store rum op uden problemer.

Af udseende er denne model også helt i top. Den er strømlinet og moderne at se på, og fås tilmed både i hvid og sort, så du kan vælge den farve, der passer bedst til dit hjem. Den er nem at sætte op, så du hurtigt kan komme i gang med at lytte til din yndlingsmusik, og som noget ganske særligt (inden for højttalere) tåler denne model også at stå i et fugtigt rum.

Alt i alt er dette pletskud fra Sonos en utrolig god løsning til dig, der kan lige at sammensætte efter behov, og primært vil bruge dit anlæg til streaming.

Derfor skal du vælge dette trådløse musikanlæg:

 • Utrolig behagelig lyd
 • Perfekt til streaming
 • Lækkert og moderne design
 • Fås i to farver: Hvid og sort
 • Kan spille alene eller sammen med en anden højttaler for stereo
 • Kan kombineres med en subwoofer for komplet stereoanlæg
 • Nem at sætte op og komme i gang med

Se pris på Sonos Play:5 hos Hifi Klubben

Sonos One (Gen 2) – rig lyd til en lille pris

Set på hifiklubben.dk.

Ved denne højttaler skal man ikke lade sig narre af den lille størrelse og den beskedne pris. Igen har Sonos nemlig ramt absolut plet, og formår at sikre overraskende fyldig lyd i et utroligt kompakt format.

Denne højttaler er perfekt til musikstreaming, og du kan nemt navigere Sonos One via appen på din smartphone. Sonos One opretter forbindelse til andre Sonos højttalere i andre rum, så du nemt kan nyde din yndlingsmusik eller for eksempel lytte til nyhederne, selvom du bevæger dig rundt i hjemmet. Som en lækker lille detalje medfølger desuden en simpel fjernbetjening med touch, som gør det nemt at tænde, sætte på pause, skifte sang og andet, hvis du enten ikke har din telefon på dig eller foretrækker denne løsning.

Den feature som mange dog efterspørger og fortsat savner ved denne model fra Sonos, er stemmestyring. Højttaleren er det, som kaldes fremtidsparat, men stemmestyring er endnu ikke tilgængeligt med denne model i Danmark. Funktionen vil først blive tilgængelig, når en stemmetjeneste og Sonos lanceres her. Derfor bør du ikke vælge denne model, hvis netop stemmestyring er centralt for dig, men kan derimod roligt vælge denne Sonos, hvis det er mindre vigtigt for dig lige nu.

Derfor skal du vælge dette trådløse musikanlæg:

 • Skønt lydmæssigt udtryk i lille format
 • Stærk pris i forhold til kvalitet
 • Trådløs tilslutning til flere Sonos højttalere
 • Utroligt æstetisk lækkert design
 • Fås i både sort og hvid
 • Ideel til dig som ikke har akut behov for stemmestyring endnu

Se pris på Sonos One (Gen 2) hos Hifi Klubben

NAD C338 + B&W 707 S2 – imponerende lyd og råstyrke

Set på hifiklubben.dk.

Dette anlæg er et utroligt godt bud på en moderne løsning, som er både tilpas æstetisk lækker og har alle de nørdede finesser, som enhver lyd- og musiknørd kan sætte pris på. Anlægget, der består af en forstærker fra NAD og højttalere fra Bowers og Wilkins, er blandt artiklens dyreste, men til gengæld får du utroligt meget for pengene inden for denne prisklasse.

NAD C338 + B&W 707 S2 er et komplet og fuldblods hi-fi-anlæg, hvor du har utroligt mange muligheder for tilslutning. Her er der rig mulighed for at nyde både digitale og analoge musikkilder, og du kan tilmed prøve kræfter med trådløs musikstreaming via Chromecast.

NAD C338 gør det nemt for dig at få god lyd fra dit TV, og alt du skal gøre er blot at tilkoble via den optiske indgang. Desuden kan du nemt justere lydstyrken ved blot at bruge din almindelig tv-fjernbetjening. Det er nemt, bekvemt og moderne.

Højttalerne er kompakte kvalitetsbomber med flot finish og gode detaljer. For eksempel er de udstyret med en forsimplet version af den lette og stive Aerofoil-membran, som er inspireret af flyindustrien, og sikrer dig utrolig præcision og dynamik i bassen.

Alt i alt er dette anlæg perfekt til dig, som ønsker variation i dine tilslutningsmuligheder, og måske ønsker et anlæg, som både kan afspille musik, så englene synger, og samtidig kan supportere en hyggelig filmaften på sofaen.

Derfor skal du vælge dette trådløse musikanlæg:

 • Komplet, fuldblods hi-fi-anlæg
 • Mulighed for digitale og analoge musikkilder
 • Nem tilslutning til TV
 • Trådløs musikstreaming via Chromecast
 • Æstetisk tilfredsstillende
 • Meget for pengene inden for prisklassen

Se pris på NAD C338 + B&W 707 S2 hos Hifi Klubben

Marshall Kilburn II – skøn og transportabel model

Set på wupti.com.

Marshall er efterhånden et veletableret navn inden for lydindustrien, og med dette trådløse musikanlæg har de skabt lidt af et mesterværk til alle os, som kan lide god musik uden for meget besvær og teknisk snilde.

Lyden er god og dynamisk i denne lille og fikse model, og særligt klarer højttaleren de høje toner med en flot renhed. Det er nemt at tilslutte via Bluetooth, så du kan streame din yndlingsmusik ligegyldigt, hvor du befinder dig.

Designet er i top, og højttaleren er udformet i et vintagelook med fine detaljer, såsom de store analoge knapper øverst og den flotte bærerem, der gør det nemt at have modellen med alle steder. Den sidste finish fås i det klassiske logo i hvid foran, som for de flestes vedkommende stadig rimer på rockmusikken storhedstid, hvor Marshall særligt blev kendt for deres guitarforstærkere.

En af de helt store fordele ved dette trådløse musikanlæg er, at det har imponerende lang batteritid. Faktisk kan du nyde 20+ timer med din yndlingsmusik på en enkelt opladning. Det betyder, at du snildt kan tage denne afspiller med dig på stranden, på picnic, eller bare med ud i haven eller på altanen på en lun dag, uden at bekymre dig om pludselig at miste de gode, fyldige toner fra højttaleren.

Derfor skal du vælge dette trådløse musikanlæg:

 • Klassisk vintage design
 • Nem tilslutning med Bluetooth
 • Godt og elegant håndtag for nem transport
 • Nem at have med overalt
 • Lang batterilevetid

Se pris på Marshall Kilburn II hos Wupti

HEOS 7 HS2 – eminent lyd og nem streaming

Set på hifiklubben.dk.

Hvis du godt kan lide, at din højttaler bliver en integreret del af hjemmet, og på nogle måder minder mere om et elegant møbel end et stykke klodset elektronik, så er dette trådløse musikanlæg fra Denon nok noget for dig. Heos 7 HS2 er en ganske lille højttaler, men som samtidig kan afspille absolut eminent lyd. Det er et stort lydoutput, som nemt fylder rummet på en ganske tilfredsstillende måde.

Designet er den anden helt store fordel ved denne model fra Denon. Det er nemlig både robust og utroligt elegant på samme tid, og det er nemt at blive forelsket i den evindelige lethed, der findes i blot at tilslutte via Bluetooth. Desuden understøttes Hi-Res Audio (24-bit), hvilket betyder, at du har mulighed for utroligt høj lydkvalitet.

Det er nemt at sætte denne højttaler til at streame, og du kan nemt styre denne højttaler fra den brugervenlige Heos app. Desuden har du et generøst spænd af forskellige tilgængelige streamingtjenester, som du nemt kan koble til denne enhed. For eksempel kan du nyde Spotify, Tidal, Napster, Deezer og SoundCloud, hvilket er nok til at stille de flestes blandede musiksmag.

Alt i alt er denne højttaler et godt valg til dig, som vægter æstetik og bekvemmelighed højt, og kan lide de mange streamingmuligheder, som følger med denne enhed.

Derfor skal du vælge dette trådløse musikanlæg:

 • Utroligt æstetisk lækkert design
 • Imponerende stor lyd, som fylder rummet
 • Rig bas
 • Nem musikstreaming
 • Brugervenlig Heos app
 • Bluetooth tilslutning

Se pris på HEOS 7 HS2 hos Hifi Klubben

Trådløse musikanlæg til studietiden – fantastisk lyd til en god pris

Studietiden er en sød tid, men det kan også være en dyr tid, hvor pengene er små og drømmene er store. Musik i dagligdagen på et ordentligt anlæg bør dog ikke være noget, der smadrer sparegrisen, og derfor har vi samlet disse to bud på trådløse musikanlæg i høj kvalitet til små penge, som er ideelle til studietiden.

Yamaha MusicCast WX010 – en fantastisk musikløsning til hele hjemmet

https://www.wupti.com/produkter/tv-og-hifi/hoejttalere/bluetooth-hoejttalere/yamaha-wx-010-traadloes-hoejttal

Dette trådløse musikanlæg fra Yamaha har allerede taget mange testpaneler med storm. Primært er den lille størrelse og ditto pris kombineret med den store lyd, som imponerer og fortryller de fleste. Designet er robust og moderne, og passer ind i alle hjem. Den udstråler en fyldig lyd med en stærk bas, som gør det ekstra herligt at skrue lidt op for sin yndlingsmusik, mens man gør rent, laver mad eller bare slapper af i hjemmet.

Det er nemt at parre to ens af disse højttalere for en endnu vildere stereooplevelse. Du kan også nemt gå hele vejen og integrere den i et af Yamahas større hjemmesystemer med den velanmeldte YAS-306 lydbar. På grund af de mange tilpasningsmuligheder er dette anlæg perfekt til studietiden, hvor du enten kan nøjes med en enkelt, super god højttaler eller langsomt spare op til den større og mere integrerede løsning.

Denne lille kompakte lækkerbisken er perfekt til musikstreaming. Via MusicCast understøtter den faktisk både Spotify, Napster, DLNA, AirPlay, Qobuz, Juke! og internet radio. Desuden er det indbygget wi-fi og Bluetooth, så det altid er nemt at tilslutte, uanset hvor du måtte befinde dig.

Alt i alt er denne kompakte sag fra Yamaha et stensikkert hit til studietiden, hvor du får masser af muligheder og super god lyd til en favorabel pris.

Derfor skal du vælge dette trådløse musikanlæg:

 • Kompakt og moderne design
 • Stor, fyldig lyd
 • Lille pris
 • Rig bas
 • Nem navigation med MusicCast appen
 • Mange muligheder for streaming
 • Tilslutning med wi-fi og Bluetooth

Argon Audio Forte A4 – god bas og åben lyd til en meget lille pris

Set på hifiklubben.dk.

Argon Audio Forte A4 er et aktivt højttalersæt, som giver dig et flot trådløst musikanlæg med rige anvendelsesmuligheder i et flot og kompakt design. Du får både pladespillerindgang, Bluetooth tilslutning, og en utroligt lækker finish i lakeret hvid eller sort. Disse minihøjttalere fra Argon burde koste langt mere. Men det gør de bare ikke.

Den indbyggede forstærker i disse højttalere giver dig en uovertruffen og sprød lyd, som du sjældent får uden et stort stereoanlæg. Og der er således tale om et suverænt godt trådløst stereoanlæg. Faktisk leverer den indbyggede forstærker en imponerende kraft med hele 2 x 80 watt, og du kan roligt se frem til rigelig forkælelse af dine øregange.

Denne lydløsning er perfekt til dig, som foretrækker ”plug and play” – altså hvor der ikke er nogen besværlig tilslutning, og du ikke skal bruge til på at finde ud af, hvordan du slår dem til eller fra. Her får du ægte hi-fi-lyd uden ekstra apparater og du kan desuden nemt tilslutte dem til dit fjernsyn for ekstra lækker lyd, mens du ser film og serie. Vælger du denne løsning, kan du nemt styre lydniveauet med din almindelige Samsung eller Sony fjernbetjening.

Alt i alt er dette højttalerpar helt ideelt til dig, som gerne vil have en prisvenlig og pladsbesparende lydløsning, som ikke går på kompromis med kvalitet.

Derfor skal du vælge dette trådløse musikanlæg:

 • Overvældende god pris
 • Realistisk hi-fi-lyd uden ekstra apparater
 • Kraftfuld indbygget forstærker
 • Plug and play
 • Pladespillerindgang
 • Nem streaming via Bluetooth

Se pris på Argon Audio Forte A4 hos Hifi Klubben

Bedste trådløse musikanlæg til udendørs fester

Der er noget ganske særligt over sommerhalvåret i Danmark med de lysere nætter og de mildere temperaturer. Det giver gode muligheder for udendørs fester, hvor lyd og musik gerne skal være et centralt omdrejningspunkt. Derfor har vi samlet et par rigtigt gode bud på trådløse musikanlæg, som kan understøtte dine planer om udendørs fester, hvor lydkvaliteten stadig er helt i top.

Soundboks 2 – anlægget til ødemarken (eller bare festivalen)

Set på hifiklubben.dk.

Den danske sommer kan være uforudsigelig. Den ene sommer kan byde på rekordhøje temperaturer og tørke, og en anden sommer kan være mere kold og regnfuld. Derfor kan det være en god idé at investere i et trådløst musikanlæg, som også kan holde til et regnskyl. Med denne højttaler får du mere end bare vandtæthed. Den er faktisk decideret vejrsikret. Den holder til regn, sne og ekstreme temperaturer (fra omkring -20 til 50 grader). Det gør den oplagt at have med på de mest afsides steder.

Som noget ganske unikt ved denne højttaler, får du en fuldkommen vanvittig lydstyrke, som ellers normalt ikke er til at drive op med en trådløs højttaler. Ifølge anmeldere lever denne højttaler virkelig op til sin ambition om, at være den kraftigste batteridrevne højttaler i hele verden. Faktisk er den vurderet til at kunne afspille helt op til 122 dB, hvilket er helt utroligt. Husk derfor ørepropper, hvis du skal stå tæt på denne sag. I forhold til tilslutning kan du både benytte AUX-kabel eller Bluetooth.

I forhold til den første Soundboks, er der enkelte justeringer i både design og indhold. For eksempel er denne model fuldkommen sort, og har således ikke detaljer i sølv, som den foregående model. Denne model er desuden udstyret med en smart batterimåler på siden, så du kan følge med i strømniveauet hele tiden. Lige som den foregående model har Soundboks 2 mulighed for, at du kan udskifte batteriet, hvis de imponerende 40 første timer ikke skulle være nok (via AUX-kabel på 50% lydstyrke). I forhold til indholdet, så er blandt andet frekvensresponsen nedsat fra 60Hz til 40Hz, hvilket betyder en dybere baslyd, hvilket særligt nogle forbrugere vil sætte pris på.

Dette trådløse musikanlæg er også i den store og tunge ende. Den vejer 15 kg, og måler omkring 43cm x 65 cm. Den er altså derfor ikke transportabel og mobil på samme måde som mange af de andre modeller i denne artikel, og du er nødt til at have hjælp – enten af venner eller en bil – for at flytte den.

Alt i alt er der tale om en utroligt robust og simpel højttaler, som virkelig kan sit kram. Den er ideel at have med på festivaler, på stranden, til udendørs fester, og den holder til lidt af hvert.

Derfor skal du vælge dette trådløse musikanlæg:

 • Perfekt til ødemarken
 • Modstår regn og sne
 • Kan spille i ned til -20 grader og op til 50 grader
 • Vanvittig lydstyrke: Op til 122 dB
 • Mulighed for AUX og Bluetooth tilslutning
 • Simpel og robust
 • Lang batterilevetid: 40 timer

Se pris på Soundboks 2 hos Hifi Klubben

Måske kunne du også være interesseret i at læse PLADESPILLER – BEDST I TEST.

JBL Flip 4 – et lille alternativ til Soundboks

Set på wupti.com.

Hvis det ikke behøver at være helt så vildt, så kan du formentlig nøjes med en lidt mindre trådløs højttaler. Denne model fra JBL er et godt bud på en smart enhed, som du stadig kan have med til de udendørs fester. Den er nemlig ikke bare vandtæt, men modstandsdygtig over for vand. Det betyder, at du faktisk kan nedsænke den i vand, hvis du har lyst til det. Det gør den genial at have med på stranden eller som fast inventar til nogle af sommerens pool parties.

Rent lydmæssigt placerer den sig lidt i midten af skalaen. Den kan ikke tilbyde samme fantastiske lyd, som flere af de andre modeller i denne artikel, men til gengæld har den altså uovertruffen mulighed for transport og er vandtæt. Anmeldere hylder den dog stadig for sin fine bas, og den er således stadig et rigtig godt bud på en højttaler, som du primært kan bruge, når du er på farten.

Den tilbyder en batterilevetid, som er helt okay til de flestes behov. Faktisk kan du nyde hele 12 timers musikafspilning i ganske høj kvalitet med denne model. Du har nem tilslutning via Bluetooth og du har endda mulighed for at tilslutte hele to smartphones eller tablets på én gang – det er særligt smart, hvis I er flere, som gerne vil have indflydelse på spillelisten til jeres fest.

En stor fordel ved denne model fra JBL er dens utrolige kompakte design. Den har følgende beskedne mål og vægt:

 • Højde: 68 mm
 • Dybde: 70 mm
 • Bredde: 175 mm
 • Vægt: 0,515 kg

Det gør den nem at have med alle steder, og du kan nemt transportere den i en taske, samt sætte den op, hvor som helst. Alt i alt er der her tale om en robust lille trådløs højttaler, som tilbyder vandtæthed og er god til de udendørs fester.

Derfor skal du vælge dette trådløse musikanlæg:

 • Bedste transportable musikanlæg til prisen
 • Glimrende lyd og særligt god bas
 • Lille og kompakt design
 • Let at transportere; lav vægt
 • Fin batterilevetid
 • Vandtæt

Se pris på JBL Flip 4 Wupti

Denon Envaya Mini – en rigtig vandtæt mini

Set på hifiklubben.dk.

Et andet rigtig godt og lille Soundboks alternativ, hvis dine krav er lavere end til fester i ødemarken, er denne herlige sag fra Denon. Envaya Mini er en elegant og kompakt aktiv højttaler, som er skøn at have med på farten, og sagtens kan sætte gang i de fleste mindre udendørs fester.

Anmeldere er særligt begejstret for denne enhed på grund af den flydende og rige lyd, som afspilles på trods af højttalerens lille størrelse. Det kan hurtigt lyde som om, at musikken kommer fra et langt større anlæg, hvilket altså er et kæmpe plus. Det eneste sted, hvor anmelderne mener, at det auditive outputs dynamik er en smule mangelfuldt er i bassen. Dette er dog ganske typisk for de mindre trådløse musikanlæg, og denne model vil stadig fint kunne tilfredsstille de fleste forbrugeres forventninger til en kompakt, transportabel højttaler til at have med på farten.

Tilslutningen via Bluetooth er ganske nem, og du kan nemt nyde god musik, mens du er i haven, på terrassen, i bad, eller selvfølgelig til en udendørs fest. Batterilevetiden er helt okay, og du kan forvente omkring 10 timers musikafspilning fra det integrerede genopladede batteri.

Overordnet set er der bred enighed hos både forbrugere og eksperter, at du med denne model får utroligt meget for dine penge. En af de mest attraktive fordele ved denne enhed er nemlig den overraskende gode pris, som altså ikke umiddelbart giver dig minus på kontoen. Alt i alt er det et utroligt godt valg til dig, som ønsker et robust og holdbart trådløst musikanlæg til udendørs brug, som ikke koster en formue, og hvor du samtidig får en ganske høj lydkvalitet ud.

Derfor skal du vælge dette trådløse musikanlæg:

 • Lille og kompakt
 • Nemt at have med overalt
 • Vandtæt – så du ikke skal bekymre dig om regn
 • Overraskende stor lyd
 • Fin batterilevetid
 • Utroligt meget for pengene

Se pris på Denon Envaya Mini hos Hifi Klubben

Sådan finder du det rette anlæg til dig

Når nu du er kommet så langt i artiklen, så er du forhåbentlig allerede blevet lidt klogere på, hvilken type trådløst musikanlæg, du er på udkig efter. Dog er lyd og musik vigtige elementer i de flestes liv, og derfor bør du ikke træffe en forhastet beslutning, hvor du bare vælger den første og den bedste trådløse højttaler, du ser i en test. Det er nemlig langt vigtigere, at du finder en model, som lever op til dine krav og forventninger, og desuden passer til din livsstil.

For at finde frem til, hvilket trådløst musikanlæg, du bør vælge, kan du derfor med fordel stille dig selv de følgende spørgsmål:

 • Hvor skal anlægget bruges?

Det lyder måske som et simpelt spørgsmål, men svaret hertil vil have stor betydning for, hvilket trådløst musikanlæg, du skal anskaffe dig. Måske ønsker du udelukkende at lytte til musik hjemme i din stue, men det kan lige så vel være, at du gerne vil kunne nyde musik i alle hjemmets rum uden at skulle skrue urimeligt højt op for anlægget. Hvis det sidste er tilfældet, kan du med fordel anskaffe dig flere trådløse aktive højttalere, som du installere i forskellige rum i dit hjem (for eksempel stue, køkken, spisestue og badeværelse).

Bruger du derimod primært din tid uden for hjemmet med din omgangskreds, kan det være en fordel med et trådløst musikanlæg, som du nemt kan tage med dig på farten. Her skal du gerne kigge efter en model, som er let at have med (ikke vejer for meget), og som måske også kan klare et regnskyl.

 • Hvem skal primært bruge det?

Igen et spørgsmål som måske kan virke overflødigt, men hvis du for eksempel bor sammen med andre, kan det være en idé at overveje, om de også skal have glæde af det. Bor du for eksempel med børn, kan det være en god idé at tænke over, hvorvidt de skal kunne betjene det nemt, eller om det er bedst at anskaffe et trådløst musikanlæg, som kan monteres over børnehøjde, så der ikke pludselig er væltede højttalere og børnetæer, der er kommet i klemme.

Har du ingen børn, partner, eller roommates at tage hensyn til, og er du den primære forbruger af dit kommende trådløse musikanlæg, kan du selvfølgelig roligt være helt egoistisk og blot gå efter netop det design og de egenskaber, som du vægter højst.

 • Hvor mobilt eller transportabelt skal det være?

Måske er du lidt i tvivl om, hvorvidt du gerne vil have dit anlæg med ud en gang imellem. Det kan blot være ud i haven, på terrassen eller måske på en sommertur i parken eller skoven med venner eller med familien på stranden. Hvis du tror, at du kunne være interesseret i et mobilt trådløst musikanlæg, så er det en god idé at finde et, som kan understøtte netop dette ønske. Som du kan læse ovenfor i artiklen, så findes der gode muligheder for at anskaffe et mobilt eller semi-mobilt trådløst musikanlæg, uden at gå på kompromis med kvalitet af lyd og oplevelse.

 • Hvor højt skal det kunne spille?

Netop dette spørgsmål kan være ganske relevant at besvare, inden du køber dit næste anlæg. Musik er nemlig ikke bare musik, og lyd er ikke bare lyd. Nogle trådløse højttalere lader lidt tilbage at ønske i forhold til performance af lydniveau, så derfor kan det være en god idé at læse op på dette, hvis du har særlige ønsker til, hvor højt dit trådløse musikanlæg skal kunne spille. Dette er mest relevant for dig, som gerne vil kunne spille store rum op, eller som søger en kraftig udendørs højttaler til at have med på festival eller i forbindelse med en privat udendørs koncert.

Disse features skal du fokusere på, når du vælger et trådløst musikanlæg

I den ovenstående gennemgang af de udvalgte trådløse musikanlæg, blev du præsenteret for mange forskellige egenskaber og features. Måske er du allerede helt skarp på, hvilke af disse der er vigtige for dig, men hvis du ikke er, så kan du med fordel gentænke, hvilke af dem der vil gøre en forskel i din hverdag, og hvilke der er ligegyldige. På den måde bliver du klogere på, hvordan du skal indsnævre din søgning, og på hvilke områder, du potentielt kan spare penge på dit forestående køb.

 • Batteritid

Når du vælger et mobilt og transportabelt trådløst anlæg med henblik på at have det med dig på farten, er det en rigtig god idé at tænke over, hvor lang en batterilevetid du gerne vil have. De fleste anlæg i denne artikel har mellem 10 og 20 timers batterilevetid, og hvis du ønsker mere end dette, er det en god idé at tjekke dette grundigt, inden du køber. I nogle tilfælde kan du også skifte batteriet ud med et ekstrabatteri, når du er ude, så du altid er sikret strøm på dit anlæg.

 • Vandtæthed

Hvis du gerne vil have dit trådløse musikanlæg med dig udenfor, hvor det regner eller sner, eller hvor der er er risiko for kontakt med vand (for eksempel et pool-party eller på stranden), så bør du vælge en model, som er modstandsdygtig. Det er vigtigt at huske på, at der er grader af vandtæthed. For eksempel kan nogle trådløse musikanlæg klare at blive nedsænket i vand, mens andre kun er vandafvisende, og derved kan modstå regn, men ikke at blive sænket i vand. Læs op på den enkelte model, inden du køber, for at undgå skuffelse og ødelagte apparater.

 • Tilslutning

De fleste trådløse musikanlæg tilsluttes i dag vores smartphones, tablets eller computere via enten wi-fi eller Bluetooth. Nogle modeller har kun den ene form for tilslutning, mens andre har begge. Tænk derfor gerne over, hvilken form for tilslutning der er vigtigst for dig at have.

Husk også at nogle trådløse musikanlæg i dag tillader tilslutning af to eller flere enheder på én gang.

 • Streamingmuligheder

Der findes i dag et utroligt udvalg af streamingtjenester, som gør det nemt at nyde sin yndlingsmusik, men det kan samtidig være lidt en jungle at finde ud af. De fleste trådløse musikanlæg understøtter i dag de største streamingtjenester, men tjek altid grundigt om anlægget understøtter netop din foretrukne tjeneste.

 • Brugervenlighed

Der er stor forskel på, hvordan userinterfacet er designet på de forskellige trådløse musikanlæg. De fleste styres i dag primært gennem vores smarte enheder (tablet eller smartphone), mens andre stadig har bibeholdt analoge knapper og funktioner. Hvis du har en præference i forhold til dette, er det en god idé at læse om den enkelte enhed. Du kan også finde flere videoer på nettet af, hvordan et trådløst musikanlæg fungere, og på den måde se om det passer til din smag.

 • Radio

Hvis du godt kan lide at lytte til radio, og gerne vil have at dit kommende trådløse musikanlæg skal understøtte dette, så hold øje med netop denne funktion i beskrivelsen af specifikationer. I mange tilfælde vil du kunne tilslutte internetradio, men det er ikke understøttet af alle modeller endnu.

 • Andre funktioner

Har du nogle helt særlige ønsker i forhold til den nyeste teknologi, så er det værd at gå på jagt efter. Hvis du for eksempel ønsker et trådløst musikanlæg, som er gjort klar til når stemmestyring bliver tilgængeligt i Danmark, så findes der rige muligheder for anskaffelse allerede nu.

Det kan også være, at du kunne tænke dig mulighed for automatisk tilslutning til dit tv, når du tænder for dette, så du altid har god lyd, når du skal se film eller serie. Uanset hvad dine ønsker og krav er, så er det vigtigt at du gør dig dem klart, så du kan indsnævre dit søgefelt og finde netop det trådløse musikanlæg, som kan indfri dine forventninger.

Hvornår har du brug for en separat forstærker?

Hvis du ikke er så kyndig inden for lyd og musikanlæg, så kan det hurtigt virke forvirrende og uoverskueligt at finde ud af, hvad du har brug for. I denne artikel har vi nemlig både trådløse musikanlæg, som består af højttalere og en forstærker, men vi har også flere trådløse, transportable enheder, som ikke tilsluttes en forstærker. Så – hvornår har du egentlig brug for en forstærker?

Svaret på det spørgsmål kan findes i den type af højttaler, som du anskaffer dig. Her findes nemlig primært to forskellige typer: Den passive højttaler og den aktive højttaler.

Passive højttalere

Passive højttalere er enheder, som omdanner lydsignaler til faktisk lyd. Men de har ingen enhed, som driver lydsignalerne, og skal derfor tilsluttes en forstærker. Hvis du anskaffer dig passive højttalere, skal du altid være opmærksom på at matche dem med en forstærker, som passer til.

Aktive højttalere

Aktive højttalere har en indbygget forstærker, hvilket betyder, at du blot skal tilslutte dem strømforsyning eller sørge for, at de har et opladet batteri. På grund af den indbyggede forstærker er aktive højttalere ofte tungere end passive højttalere. Desuden skal du være opmærksom på, at hvis forstærkeren i en aktiv højttaler går i stykker, kan det være besværligt at reparere. Dog foretrækker mange i dag de aktive højttalere, fordi det er en nem og bekvem alt-i-en løsning, som ikke kræver stor teknisk viden eller færdighed for at sætte op og få glæde af.

Hvad er stereolyd?

Stereolyd er det, du får, når lydoutputtet kommer fra mere end én lydkanal. Ved monolyd findes kun et enkelt lydspor, og det betyder, at al lyd kommer ud af en enkelt kanal. I mange tilfælde kan dette være nok, men ved særlige musiknumre vil der være anvendt mere end ét lydspor for at skabe mere perspektiv i lydoplevelsen.

Ved stereolyd har du således typisk to, men sommetider flere lydspor i spil på én gang. Det kan give en helt særlig dynamik til nogle typer af musik, men kan også være en stor fordel i forbindelse med, at du ser film eller serier. Her vil der nemlig være mange lækre detaljer i stereolyden, og selve lydoplevelsen vil føles langt mere tredimensionel, fordi nogle lydeffekter vil afspilles på det ene lydspor, og nogle effekter på det andet (eller de andre) lydspor.

For at opsummere, så er monolyd en helt fin løsning, hvis du blot skal lytte til musik på farten eller ikke stiller store krav til musikkens dynamiske udtryk. Det kan også være helt fint, hvis du ikke som udgangspunkt lytter til musiknumre, som anvender mere end én lydspor. Hvis du for alvor er musik- eller lydentusiast, vil du altid få mere glæde af stereolyd, og det kan varmt anbefales at installere dette i hjemmet. Desuden vil alle tv- og filmoplevelser være langt sjovere i stereolyd.

Har jeg brug for en subwoofer også?

Enkelte steder i denne artikel er en subwoofer nævnt. En subwoofer er blot en højttalerenhed, som producerer de dybe toner (typisk under 150 Hz). Du opnår således et mere nuanceret lydbillede – særligt i basområdet. Til langt de fleste mennesker er en subwoofer ikke påkrævet til at høre musik, men kan være en interessant tilføjelse til lydbilledet i forbindelse med film og serier.

Vi håber, at du med denne artikel er blevet klogere på trådløse musikanlæg, og også har en bedre idé om, hvad du skal holde øje med, for at finde netop det trådløse anlæg, som du bliver allermest glad for.

 

Se vores artikel om: Soundboks 2 – den ultimative festivalforstærker

Læs også: Test af de 12 bedste stereoanlæg i 2020

Læs også vores artikel om: 10 BEDSTE SUBWOOFERE

 

Denne side er anmeldt af: Sofie B. Møller 10/10