Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

DJ pult test-guide:
De bedste DJ Pulte i vores analyse

Baseret på vores research og analyser Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Bedste 10 er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Som DJ kan der være rigtigt mange ting, du skal forholde dig til, og du har brug for en hel del udstyr for at komme godt på vej. Du skal have fingre i nogle eminent gode højtalere, og du skal også have en masse godt og lækkert lys. Desuden er det en fordel at have et par gadgets i form af røgmaskiner, strobelys og så videre, og du skal selvfølgelig også have et hav af forskellige kabler, der kan holde det hele i gang.

Men noget af det allervigtigste, du skal investere i, er en DJ pult. En DJ pult er den genstand, som du skal bruge i tilkobling til computeren, så du kan mikse lækre tracks og sprøde toner. Den kaldes også en DJ mixer eller en DJ midi controller og fås i en lang række af forskellige udgaver og varianter, ligesom de også findes med og uden en lang række seje ekstra features.

Men det kan ærligt talt være noget af en jungle at finde rundt i, og vi har derfor sat os ned og gennemgået en masse forskellige tests samt læst en række artikler for at kunne guide dig bedst muligt i jagten på DJ pult. Først i artiklen vil du kunne finde resultaterne af test af DJ pult, hvor du kan se, hvilke der generelt set er bedst i test på markedet. Og til sidst i artiklen giver vi dig gode råd til, hvordan du vælger den rigtige DJ pult til dit behov, hvad du skal se efter, og hvilke øvrige ting du ikke kan undvære, når du skal starte din karriere som DJ.

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu 1 produkt, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Vores favorit pulte

Numark Party Mix Live
Lager

Numark Party Mix Live

Gå til bedste pris
1.040 Kr. hos Allround Musik
Se vores anmeldelse
Lager

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Vurdering og udvælgelse af produkter

Hos Bedste10 er vores fornemste opgave at servere de bedste produkter for dig som læser. Vi har et research-team som undersøger markedet og finder nogle af de bedste produkter og forhandlere. Vi har partnerskaber med hundredvis af små og store webshops, og selvom disse partnerskaber kan påvirke udvalget af produkter, beror vores anbefalinger på redaktionens egen professionelle vurdering.

Vores research-team sammenligner produkter på parametre som:

  1
 • Kunders anmeldelser af produktet
 • 2
 • Produkternes specifikationer og features
 • 3
 • Forhandlerens tilbud, omdømme og service
 • 4
 • Kundedata: Vores interne statistikker på produkternes popularitet
 • 5
 • Tests af produktet foretaget af eksperter og forbrugermagasiner

Vi sammenstiller alt dét med produktets pris og eventuelle tilbud. Rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Numark Party Mix Live - Til en god fest i stuen eller i haven

Numark Party Mix Live er en DJ-pult, der er perfekt til folk, der ofte holder fester i hjemmet eller i haven. Den største fordel ved dette produkt er, at det har beat-synkroniseret lys, der hjælper med at skabe en medrivende visuel og festlig stemning.

Dagens bedste priser og tilbud på Numark Party Mix Live:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Beat-synkroniserede lys
 • Enkel tilslutning til telefon eller bærbar co
 • Performance pads med 4 forskellige tilstande

Anmeldelse og analyse af Numark Party Mix Live:

SPECIFIKATIONER

 • Antal kanaler: 2
 • Indbyggede lydeffekter: Ja
 • Type lydeffekter: Filter
 • Indbygget equalizer: Ja
 • Indbygget mixer: Ja
 • BPM-tæller: Ja
 • USB-indgang: 1
 • Hovedtelefon 3.5mm: 1
 • Software support: VirtualDJ controller
 • Vægt: 1,22 kg

Numark Party Mix Live er en DJ-pult, der er rigtig god til nybegyndere eller uerfarne DJ’s. Den har enkel tilslutning til din telefon eller bærbare computer, og den leveres med performance pads med fire forskellige tilstande. Desuden er der en indbygget equalizer og mixer, så du kan finjustere lyden. BPM-tælleren sikrer, at dine mix altid er i takt, og jack-stikket giver dig mulighed for, at lytte til dine mix før dit publikum kan. Denne model leveres også med VirtualDJ-controller software support. Den vejer kun 1,22 kg, hvilket gør den nem at tage med dig.

Hvad siger brugere og eksperterne om Numark Party Mix Live?

Numark Party Mix Live er en DJ-pult, der har fået gode anmeldelser hos både forbrugere og eksperter. Modellen har en middel bedømmelse på 4,4 stjerner på Amazon, hvor både brugere og eksperter siger, at Numark Party Mix er god til folk, der er interesseret i at prøve at være DJ, og at det er et godt køb, hvis du ikke vil bruge for mange penge på en DJ-pult.

Mere om Numark Party Mix Live

SPECIFIKATIONER

 • Antal kanaler: 2
 • Indbyggede lydeffekter: Ja
 • Type lydeffekter: Filter
 • Indbygget equalizer: Ja
 • Indbygget mixer: Ja
 • BPM-tæller: Ja
 • USB-indgang: 1
 • Hovedtelefon 3.5mm: 1
 • Software support: VirtualDJ controller
 • Vægt: 1,22 kg

Bedste10's vurdering:

Numark Party Mix Live er en glimrende DJ-pult til dem, der ikke har super meget erfaring. Den er lavet af holdbare materialer og er meget bærbar og let, hvilket gør den virkelig nem at tage med dig til koncerter. De store joghjul gør scratching let, og den eneste ulempe er, at kvaliteten på højtalerne kunne være bedre. Alt i alt er dette produkt et godt valg for dem, der leder efter deres første DJ-pult.

Fordele og ulemper ved Numark Party Mix Live

Fordele

 • Holdbare materialer
 • Bærbar og let
 • Velegnet til nybegyndere
 • Store joghjul til scratching

Ulemper

 • Højtalernes kvalitet kunne være bedre

Hvad skal du overveje, før du køber pulte

Mobilitet
Nogle DJ-pulte er små og kompakte og dermed lette at flytte rundt på, mens andre modeller har flere funktioner og er større. Det er vigtigt at overveje, hvilken slags koncerter du skal spille, og om din pult kan være der, hvor koncerten skal afholdes.

Hvis du altid er på farten, kan det være smart at have en mindre DJ-pult, mens at en større model kan være bedre, hvis du har brug for flere funktioner eller sjældent flytter rundt på den. En anden ting du skal overveje er, om pulten kommer med sit eget lydkort eller ej, da det kan være lettere for dig at flytte rundt og opsætte din pult, uden at skulle bekymre dig om ekstra ledninger. De mindste modeller vejer faktisk mindre end 2 kg, mens de større modeller kan veje op til 10 kg.

Software
Den software, der bruges til at betjene din DJ pult, er lige så vigtig – hvis ikke vigtigere – end selve enheden. Nogle populære mærker af DJ-software omfatter Serato, Traktor Pro og Ableton Live.

Nogle DJ pulte er lavet, så de kun kan fungere med en specifikt software, mens andre modeller er kompatible med flere forskellige. Som minimum har de mest eksklusive natklubber pulte som er Midi-kompatible, hvilket betyder, at du kan anmode om at en bestemt funktion skal være styret af mixerpulten.

De tilbyder ikke enkelte systemstyrede funktioner, så du vil være nødsaget til, at lave om på funktionerne på natklubbernes DJ-pulte. Pulte designet til en specifik software kan derimod klare det for dig, uden du selv skal lave om på systemet. Hvis du ønsker at bruge en klub-mixer med DJ-software, kan du overveje at tilføje en ekstra pult for at give dig den kontrol, som mixeren ikke tilbyder dig.

Funktioner
De fleste DJ-pulte har funktioner, der giver dig mulighed for at mixe to sange. Men nogle DJ-pulte har flere funktioner, som f.eks. knapper til at tilføje specielle effekter til din musik, og nogle har endda lys, der følger beatet på den specifikke sang. Nogle DJ-pulte har joghjul, der giver dig mulighed for at scratche (dreje på pladerne).

For begyndere er der ofte nogle grundlæggende funktioner, som pitch-, line- og cross-fadere, EQ-mulighed og cue- og play-knapper. Det kan også være rart at have et deck med alle knapper, sliders og plader med god afstand mellem hinanden. Sørg for at vælge en DJ-pult, der har alle de funktioner, du har brug for for at få din musik til at lyde godt!

Pris
Når det kommer til DJ-pulte, så er der en lang række forskellige modeller til forskellige priser. Du kan finde standardmodeller til 1.000 kr., mens mere avancerede modeller kan koste omkring 20.000 kr.

Hvis du vil investere i en af de mere avancerede modeller, så får du også en holdbar og slidstærk model med funktioner som ekstra decks (fire i stedet for to) og Standalone mixer-funktionalitet (til tilslutning af kilder uden software), integrerede skærme og andre mere avancerede DJ-funktioner.

Kunde- og ekspertanmeldelser
Bedømmelser kan give dig et hurtigt overblik over, hvordan pulten klarer sig med henhold til software- og hardware. Når du læser anmeldelserne, kan du få en fornemmelse af, hvad andre kunder kunne lide og ikke kunne lide ved en given model. Et andet sted, hvor du kan finde nyttig information er gennem ekspertanmeldelser.

Dem finder du typisk på tekniske hjemmesider, hvor de tilbyder dig et dybdegående indblik i modellens funktioner, samt hvordan den klarede sig i tests mod andre lignende modeller. Husk, at eksperter kan have forskellige opfattelser af, hvad en god DJ-pult er, så sørg for at læse flere anmeldelser, for at få et nuanceret perspektiv. Med disse faktorer i baghovedet kan du vælge den bedste DJ-pult til dine behov. Vi har samlet anmeldelser fra Amazon og Google Shopping, samt ekspertanmeldelser nedenfor. 

arrow-more

Gode råd, når du leder efter en DJ pult

Der findes utroligt mange forskellige producenter af DJ pulte, og det kan være lidt svært at navigere rundt i, hvilke funktioner du har brug for, og hvad der vil være det bedste valg af DJ pult for dig. Behovet afhænger i høj grad af, hvad du gerne vil bruge DJ pulten til, men der er dog visse generelle råd, vi kan give dig med på vejen her.

For det første skal du beslutte dig for, om du vil have en DJ pult med en indbygget forstærker, eller om du foretrækker at have en separat forstærker ved siden af. Der er fordele og ulemper ved begge dele. Vælger du en DJ pult med indbygget forstærker (også kaldet en powermixer), har det naturligvis den åbenlyse fordel, at alt er samlet ét sted, og at du blot kan koble DJ pulten til højtaleren, og så er du i gang.

Du skal blot være opmærksom på, om dine højtalere kan håndtere outputtet fra forstærkeren, idet du i modsat fald ender med at ødelægge dine højtalere.
Ulempen ved den indbyggede forstærker er dog, at det ikke er særligt fleksibelt, hvis du senere vil nedskalere dit anlæg eller udvide det.

En DJ pult uden indbygget forstærker vil altid kunne udvides i det uendelige eller nedskaleres, og den mulighed har du desværre ikke nødvendigvis, hvis forstærkeren er bygget ind i DJ pulten. Derfor er det også vigtigt at overveje dit behov også på den lidt længere bane.

Et andet vigtigt råd er, at du skal overveje dit behov for kanaler på DJ pulten. Og her bør du altid gå efter en DJ pult, der har flere kanaler, end dem du pt mener at have brug for. Du vil nemlig (næsten med garanti) ende i en situation, hvor du rent faktisk havde brug for flere kanaler. Og det er en dyr affære, hvis ikke du forholder dig til det allerede på forhånd. Du skal desuden altid dobbelttjekke antallet af kanaler, idet nogle fabrikanter lader deres kanaler indgå flere gange, hvis den er i stereo.

Endelig skal du som DJ altid købe en DJ pult med henholdsvis crossfader, scratch hjul og looper, da det giver de optimale betingelser for et godt DJ sæt. Husk også at se på, med hvilket formål den pågældende DJ pult er bygget – er det til live musik, studie brug eller noget helt tredje? Dette kan nemlig også have afgørende betydning for, om DJ pulten er god til netop dét, du ønsker at bruge den til. Har du et karaoke anlæg derhjemme, så kan en DJ pult forbindes med anlægget, som giver rige muligheder til at remixe sangene imens der synges.

Kend dit udstyr

Som du kan se ovenfor, findes der virkeligt mange forskellige DJ pulte, ligesom der også er massevis af DJ software og øvrige gadgets, som du uundgåeligt vil få brug for. Det gode er, at både DJ pult og DJ software taler samme sprog, og du vil derfor hurtigt komme ind i loop, tempo, cue, EQ og så videre. Det betyder også, at når du først har lært funktionerne at kende, vil du også kunne spille på andre DJ pulte, idet navnene på funktionerne er de samme.

Det er helt afgørende, at du kender dit udstyr godt, for det er det, der kan hjælpe dig tilbage på rette spor, hvis dit mix er på vej i den gale retning. Her vil du nemlig kunne fejlsøge i henholdsvis lyd og spor, så du kan komme på rette vej igen. Derudover vil et par høretelefoner hjælpe dig med at fokusere på musikken. Høretelefoner fra Bose er gode at bruge, da de støjreducerende, men spiller du på en klub, burde du at tænker over om du skal have nogle bedre støjreducerende høretelefoner som f.eks høreværn med bluetooth du kan forbinde med din DJ pult. Desuden kan det at kende både sit håndværk og sit udstyr give dig en del mere overskud, når du skal spille, fordi du netop kan lege med de utallige funktioner og effekter og dermed gøre dit mix meget mere personligt og lækkert.
Her handler det i høj grad om ”learning by doing”. Det at blive ved med at øve sig er ganske enkelt den nemmeste måde at vænne sig til udstyret og lære funktioner og muligheder bedre at kende.

Afsluttende tips til den kommende DJ

Når du gerne vil kaste dig ud i eventyret som professionel DJ, er der en masse ting, du skal have styr på forinden. Og udstyret er naturligvis en meget stor del af det. Men du skal også gøre dig nogle mere generelle tanker om, hvad du gerne vil som DJ, og hvordan du får sparket eventyret ud over stepperne.

Start med at sætte dig et mål og læg en strategi med udgangspunkt i dine forventninger. Vil du gerne kunne leve af det? Vil du lave radio? Har du drømme om at nå stjernerne? Eller vil du bare gerne spille for vennerne i weekenden eller til et par bryllupper i ny og næ? Når du har sat et mål, bliver det meget lettere for dig at lægge en slagplan for, hvordan du vil indfri det mål, og det bliver betydeligt nemmere at gennemskue, hvad der egentlig skal til for at nå derhen.

Du skal også forholde dig til, hvilken type DJ, du godt kunne tænke dig at være. Selvom DJ’s generelt set lever af at underholde mennesker i større eller mindre omfang og spille musik for en større eller mindre gruppe mennesker, så kan der være stor forskel på, hvordan det gøres. Driver du et mobilt diskotek, kræver det for eksempel en ret bred vifte af musiknumre, så du kan ramme den brede smag. Er du DJ på en klub, kan du derimod bedre tillade dig at eksperimentere en smule og lege med musikken.

Hvis du gerne vil spille EDM, skal du desuden øve dig i at lave transitions og build ups, ligesom du også i den grad skal øve dig i de forskellige og mangeartede effekter, som du vil kunne påføre musikken gennem en DJ pult eller mixerpult. At være DJ er et håndværk, og det kræver mange års træning for at kunne nå hele vejen rundt.

Det betyder også, at du skal være indstillet på at bruge en masse tid sammen med dit nye udstyr, hvor du øver dig på at mikse samt finde nyt musik og forberede diverse fede playlists. Som DJ er det alfa og omega, at du holder dig opdateret og ved, hvad der rører sig i musikbranchen, så du altid kan sætte det nyeste af det nye på.

Afprøv forskellige idéer, øv dig og forbered dig altid grundigt før et job. Lav et struktureret system, hvor du skaber overblik over din musik og lær musikken godt at kende, så du kender både opbygning og komposition. Dermed kan du bedre supplere og mikse, og det giver desuden meget mindre stress og nervøsitet, når du er ude at spille.

Øvelse gør mester, så start med at fokusere på ét mål af gangen og i én retning – herefter vil du med garanti stille og roligt finde din vej.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Music Critic

Musiccritic.com har i januar 2020 lavet en test af DJ pulte, hvor de 10 bedste på markedet bliver kåret. Heriblandt er Pioneer DJM-900NXS2, der får ros for skyhøj kvalitet, brugervenlighed og adgangen til at spille sammen med andre.

Rolling Stones

Magasinet Rolling Stones lavede i 2019 en test af markedets DJ pulte og kårede i den forbindelse Pioneer DJM-900NXS2 som den absolut bedste.

Bonedo

Peter westermeier fra Bonedo har testet Native Instruments Traktor Kontrol Z2 og givet den 4.5 ud af 5 stjerner.

FAQ

Hvad er en DJ pult?
En DJ pult er et musikinstrument, der bruges af diskjockeyer til at mixe og manipulere musik. Du kan blive meget klogere ved at læse vores artikel her.
Hvilke funktioner har en DJ pult?
En DJ pult har typisk funktioner som pitch control, crossfader, equalizer, effekter og samplingsmuligheder.
Hvorfor er det vigtigt at have en god DJ pult?
Det er vigtigt at have en god DJ pult for at kunne levere en professionel musikoplevelse med jævn overgang mellem numrene og kreativ manipulation af musikken.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme