Test af de 12 bedste stereoanlæg i 2020

Når du vil have de bedste musikoplevelser i hjemmet, har du brug for et stereoanlæg. Der findes mange forskellige modeller på markedet i dag, og de er designet til forskellige behov. Mens nogle er skabt i stilrent design, er andre udviklet i retrostil.

Du kan finde minianlæg med mange forskellige egenskaber og funktioner.

Herunder finder du vores test-guide af de 12 bedste stereoanlæg på markedet anno 2020. Produkterne er udvalgt til at kunne matche forskellige behov. Foruden beskrivelser af de udvalgte kvalitetsanlæg, får du råd og vejledning til at finde det bedste stereoanlæg til dig.

Sådan vælger du det rette stereoanlæg

Der er forskellige behov, når det kommer til musik og lydoplevelser i hjemmet. Du finder mange forskellige egenskaber og funktioner på de bedste stereoanlæg.

Når du vil finde det bedste stereoanlæg til dit hjem, skal du være afklaret med dine behov i forhold til omfang af funktionsmuligheder.

Du kan blandt andet få følgende funktioner, når du vælger en af de bedste modeller på markedet:

 • CD
 • Radio
 • Bluetooth
 • WiFi
 • Mulighed for tilslutning til eksterne analoge lydkilder (f.eks. TV)
 • Mulighed for integration af streamingtjenester (f.eks. Spotify)

Det er ikke kun egenskaberne, der har betydning for dit valg af musikanlæg, design og størrelse spiller også en væsentlig rolle, da anlægget skal kunne passe ind i din boligindretning. Der findes et stort udvalg af stereoanlæg på markedet anno 2020.

De nyeste modeller kaldes ”kompakte anlæg”, og navnet refererer til størrelsen. Hos mange forbrugere er det et ønske at få et lille minianlæg, der samtidig indeholder den nyeste teknologi og giver de bedste lydoplevelser.

I denne forbindelse kan du vælge anlæg med kraftige, indbyggede højtalere, der kan placeres på en hylde, og som ikke fylder i din bolig.

Der er flere fordele ved at vælge de kompakte anlæg end kun den praktiske størrelse. Ønsker du det bedste stereoanlæg, som har FM-, DAB+ radio samt WiFi, så vil et kompakt musikanlæg være det oplagte valg.

Har du brug for at kunne spille musik i andre dele af dit hjem, end dér hvor dit anlæg står fysisk placeret, skal du vælge modeller med multirumsfunktion. Her kan du tilkøbe eksterne højtalere, der kan placeres, hvor i hjemmet du ønsker det.

Du finder forskellige produktbetegnelser på de bedste stereoanlæg. De betegnes minianlæg, kompaktanlæg samt musikanlæg.

Madison Vintage (2×30 Watt) – Mest brugervenlige retro-stereoanlæg

Set på CDON

Om

Der er forskellige behov, når det kommer til at vælge det bedste stereoanlæg. Mens nogen ønsker de nyeste funktioner, ønsker andre et musikanlæg, som i stil og design kan være med til at understøtte musikoplevelser.

For dig, der går efter et retroanlæg, er Madison Vintage det rette valg. Med denne model kan du få skabt den bedste musikstemning i hjemmet. Modellen er designet i 3 dele (1 tuner og 2 højtalere) med klassisk stål/sort/trælook. Designet vil tage sig elegant ud i hjemmet, hvor anlægget kan indgå som en del af den personlige indretning.

Lydsystemet giver dig en varm og fyldig klang på din musik. Det tilgodeser de primære musikbehov såsom radio, CD og Bluetooth tilslutning.

Anlægget er nemt at betjene enten manuelt eller ved hjælp af den medfølgende fjernbetjening.

Udvalgte specifikationer

 • Bluetooth (op til 8m rækkevidde)
 • USB-port
 • 2 højtalere i sort/træ
 • Brugervenlig og nem at betjene

Se pris på Madison Vintage (2×30 Watt) hos CDON

ONKYO CS-265DAB – KOMPAKT ANLÆG MED STOR LYD

Set på Proshop.dk

OMONKYO CS-265DAB

Er du på udkig efter et stereoanlæg i et diskret, stilet design, som kan lidt af det hele, og spiller hele rummet op, når du ønsker det? Så lad os præsentere Onkyo CS-265DAB. 

Det lille, sorte stereoanlæg blender let ind i sine omgivelser. Derfor kan du helt sikkert få det til at passe ind i dit hjem. Stereoanlægget består af to højtalere og en hovedenhed, som tilsammen giver et produkt, du kan bruge til det meste, når det kommer til lyd. Du kan lytte til radio, mens du går og støver af, du kan sætte en afslappende CD på, når du skal sove, eller du kan tilslutte din telefon, iPod eller PC via jackstik eller Bluetooth, hvis du skal høre podcasts eller spille musik til rengøringen.

Med en udgangseffekt på 40 Watt i alt kan du være sikker på at fylde hele rummet med god lyd. Stereoanlægget styres af en fjernbetjening.

Af andre smart funktioner byder stereoanlægget på en sleep timer, som lader dig bestemme et slukningstidspunkt, hvis du for eksempel vil falde i søvn til musik. 

UDVALGTE SPECIFIKATIONER

 • 40 Watt, 20 Watt per kanal
 • Radio, CD, Bluetooth, jackstik, USB
 • Indbygget forstærker
 • Super bas funktion

Se pris på Onkyo CS-265DAB hos Proshop.dk

CPO Chesterton – Bedste multifunktionelle retro anlæg

Set på Checkfrank.dk

Om

Når det kommer til at vælge det bedste stereoanlæg, skal du i mange tilfælde vælge musiksystem til enten CD eller LP.

Har du et ønske om at anskaffe dig et vellydende musikanlæg, som kan bruges til både radio, CD’er og LP-plader, er CPO Chesterton det rette valg. Med dette multifunktionelle retroanlæg kan du få glæde af hele din pladesamling og samtidig høre radio i høj lydkvalitet.

CPO Chesterton er designet i et ”Old School”-look med træ som overflade. På trods af sit retroinspirerede udseende er stereoanlægget bygget i et kompakt design, som måler 40cm i bredden. Den store fordel ved denne model er, at den er nem at betjene. I ren retrostil finder du knapper og hjul på frontsiden, som du skal bruge til at indstille radiofrekvensen eller skrue op og ned for lyden.

Du kan placere CPO Chesterton, lige hvor i hjemmet det skal være. Du skal ikke forholde dig til at købe eksterne højtalere. Det charmerende musikanlæg har indbyggede højtalere.

Det multifunktionelle musikanlæg er for dig, som holder af nostalgien ved musik. Udover plade- og CD-afspiller får du også båndoptager med denne model.

Udvalgte specifikationer

 • Integreret CD- og pladeafspiller
 • Båndoptager
 • Indbyggede højtalere
 • Retrodesign og manuel betjening

Se pris på CPO Chesterton hos Checkfrank.dk

Pioneer X-HM32V-K – Bedste stereoanlæg med Wi Fi

Set på Computersalg DK

Om

Når det kommer til at skabe den mest fleksible anvendelse med det bedste stereoanlæg, spiller trådløs teknologi en afgørende rolle. For dig, der har brug for et vellydende musikanlæg, hvor du trådløst kan tilkoble dine mobile enheder, er denne model fra Pinoeer et godt bud.

Du kan tilkoble enhver Bluetoothkompatibel enhed til det elegante anlæg.

Den helt store fordel i denne sammenhæng er, at når du først har tilsluttet din mobil, iPad, iPod eller computer, så husker anlægget det til senere. Den automatiske tilslutning gør det endnu mere bekvemt og brugervenligt at høre musik og film i bedste kvalitet derhjemme.

Om du vil bruge Pioneer til enten film eller musik, er op til dig. I begge tilfælde får du ypperste lydkvalitet som følge af basreflekshøjtalerne.

Med til anlægget hører en fjernbetjening, som giver dig fuld kontrol over dit musiksystem på afstand.

De trådløse funktioner gør, at du får maksimal frihed i hjemmet til at nyde din musik, uanset om du sidder i stuen, på værelset eller er i køkkenet.

Udvalgte specifikationer

 • BT-Auto Connect (automatisk tilslutning af dine mobile enheder)
 • Basreflekshøjtalere
 • Kompatibel med Wireless Streaming App
 • 20 Watt højtalere

S14e pris på Pioneer X-HM32V-K hos ‘

Yamaha TSX-B235D – Bedste kompakt anlæg til prisen

Set på Proshop.dk

Om

Et kompakt anlæg er den mest eftertragtede og populære type af de bedste stereoanlæg på markedet anno 2020. De kompakte anlæg er kendetegnet af at være udviklet med de mest moderne løsninger og funktioner, samtidig med at de er designet i en stilren og pladsbesparende størrelse.

Vil du have glæde af det enkle og smalle design på dit stereoanlæg og få glæde af de vigtigste funktioner, kan Yamaha TSX-B235D være det rette valg.

Til dig der har et ønske om at høre musik fra CD, streaming og radio i bedste kvalitet, får du med denne model det bedste stereoanlæg til en skarp pris.

Yamaha TSX-B235D er udstyret med 2 USB-porte, som du kan forbinde til dine mobile enheder. Herfra kan du streame musik fra din mobil eller tablet.

Det stilrene minianlæg understøtter aptX-teknologi, som skaber lydoplevelser i bedste kvalitet uanset fra hvilken enhed, du afspiller din musik.

Du kan bruge den gratis app fra Yamaha (DTA Controller), når du vil bruge din mobil som fjernbetjening af anlægget. Herfra kan du skifte sang, skrue op og ned for lyden samt kontrollere andre betydningsfulde funktioner.

Udvalgte specifikationer

 • Indbygget aptX® teknologi
 • Smart og enkelt design
 • Kompatibel med Yamaha DTA Controller app
 • Egnet til dig der ønsker at høre din yndlingsmusik i bedste lydkvalitet
 • Skarp pris

Se pris på Yamaha TSX-B235D hos Proshop.dk

Pioneer X-SMC02D – Bedste væghængte stereoanlæg

Set på Computersalg DK

Om

Til dig, der ønsker at optimere pladsen i hjemmet og har brug for en intelligent opbevaringsløsning til dit musikanlæg, er Pioneer X-SMC02D et godt valg. Det slanke anlæg kan hænges op på din væg, så det ikke optager unødvendig plads i boligen.

For mange boligejere har størrelsen og designet af hjemmets elektronik stor betydning, da det er med til at skabe intelligente opbevaringsløsninger. Med et ophængt stereoanlæg udnytter du pladsen i hjemmet, som alligevel ikke anvendes.

Du kan lytte til dine yndlingssange via Bluetoothfunktionen, hvor du kan tilkoble din mobil. Eller du kan lytte til både DAB og DAB+ radio.

Højtalerne er indbygget i hver ende af anlægget, og de er designet i en 8-graders vinkel. Denne vinkel er med til at brede lyden fra minianlægget ud i hele rummet.

Anlægget fungerer med trådløs teknologi, så du kan koble dine vigtigste enheder til musiksystemet. Når først du har foretaget den indledningsvise parring, vil Bluetooth Auto Connect sørge for, at du i fremtiden får effektiv og smidig adgang til al din favoritmusik.

Udvalgte specifikationer

 • Ideel til ophæng på væg med det smalle design
 • USB, Bluetooth, DAP
 • Udadvendte højtalere
 • Auto Wake-up for en hurtig og smidig afspilning

Se pris på Pioneer X-SMC02D hos Computersalg DK

Philips Minianlæg – Bedste stereoanlæg til det lille rum

Set på Computersalg DK

Om

Det bedste stereoanlæg handler ikke kun om omfang af teknik. Det bedste stereoanlæg er overordnet set det, som matcher det rum, hvor lyden og musikken skal afspilles.

Der er forskel på, hvor meget plads vi har i vores hjem. Selvom du bor i en mindre bolig, behøver du ikke gå på kompromis med suveræn lyd. Når du vælger Philips Minianlæg, får du et smalt og elegant minianlæg, som du kan montere på din væg.

Den konkurrencedygtige pris gør, at dette anlæg egner sig som supplerende stereoanlæg på et værelse, eller det kan være anlægget for dig, som har et lille musikbehov.

Med de indbyggede UBS-porte kan du slutte dine mobile enheder til anlægget og få adgang til dine favoritmusiktjenester. Du kan også vælge at koble 2 af dine enheder til musikanlægget via Bluetooth funktionen.

På trods af det diskrete og pladsbesparende design giver Philips Minianlæg dig de vigtigste funktioner i form af trådløs afspilning samt radio.

Modellen fås i hhv. hvid og sort.

Udvalgte specifikationer

 • 20 Watt
 • Radio, USB og Bluetooth
 • Stilrent, kompakt og elegant design
 • Vægophæng

Se pris på Philips Minianlæg hos Computersalg DK

SONOS Connect:AMP – Bedste kompaktanlæg

Om

Har du brug for et komplet minianlæg, som skal kunne bruges til at afspille musik fra en masse forskellige enheder og kanaler, er Connect:AMP et ideelt valg.

Det er et kompaktanlæg, der kan tilsluttes dit TV, og du kan høre din musik fra et stort antal streamingtjenester. Udover at du får de mest moderne løsninger og funktioner med denne model, så er den brugervenligt designet. Den kan tilsluttes din Smartphone, så du kan styre funktioner fra mobiltelefonen.

Foruden de mange moderne funktioner får du også glæde af et kompakt og stilrent design med valg af Connect:AMP. Den er designet i sølvfinish, som kan indgå i enhver type indretning. Du vælger selv, om anlægget skal placeres på en flade, eller om det skal hænges op.

Du kan købe vægbeslag som ekstraudstyr.

Når det kommer til de bedste stereoanlæg, handler det om, at du får de mest alsidige og fleksible anvendelsesmuligheder. Med SONOS Connect:AMP kan du skabe dit eget multirums-HiFi system ved at købe SONOS komponenter, der matcher dine behov.

Udvalgte specifikationer

 • Nem betjening med app-kontrol
 • Smart og stilrent design i sølv
 • Mulighed for tilslutning til ekstern lydkilde
 • Ideelt musikanlæg til streaming
 • Indbygget stereoforstærker

COMO Audio Musica – Bedst I Test

COMO AUDIO MUSICA

Om

Vil du have det bedste stereoanlæg på markedet? Så skal du vælge COMO Audio Musica. Det er et komplet musikanlæg, som tillader dig at udnytte samtlige funktioner i forhold til multirum, streaming, radio og tilslutning af ekstern lydkilde.

Det stilrene design i trælook gør det muligt at have musikafspilleren stående på bordet derhjemme. Modellen har indbygget CD-afspiller og højtalere, og du kan høre alle din yndlingsradiokanaler fra anlægget.

Du finder mange komponenter fra COMO Audio, som du kan tilkøbe for at udnytte anlæggets muligheder. Du kan bruge COMO Audio Musica til at høre TV-lyd. Via den optiske indgang på bagsiden kan du tilslutte dit TV til stereoanlægget ved hjælp af de mange funktionelle COMO-Audio produkter.

Dette stereoanlæg kan tilgodese ethvert musik- og lydbehov. Anlægget har indbygget 30Watt forstærker, som giver dig de bedste lydoplevelser, uanset om du bruger det til streaming, radio eller TV.

Udvalgte specifikationer

 • Imponerende lyd (kan anvendes til både fest og baggrundsmusik)
 • Understøtter multirumsfunktion
 • Nem betjening
 • FN/DAP/DAP+ radio
 • Ideel til streaming af musik fra TV eller mobil

DENON PMA30 – Bedste Hi Fi stereoanlæg

Om

DENON PMA30 er det bedste stereoanlæg for dig, som ønsker lydoplevelser i bedste Hi Fi kvalitet uden at skulle afgive meget plads i boligen. Anlægget er fleksibelt designet, så du selv kan vælge, om det skal placeres lodret eller vandret.

Den digitale stereoforstærker er udviklet til at tilgodese de moderne behov. Den kan bruges til at afspille lyd fra digitale musikkilder (f.eks. som mobil og tablet). Derudover kan du bruge musikanlægget til at streame lyd via den indbyggede Bluetooth funktion.

Med DENON PMA30 kan du skabe det musiksystem, som matcher dine behov. Du kan vælge de højtalere, som du ønsker i forhold til såvel design samt funktion. På samme måde som du selv kan vælge højtalere til dit Hi Fi stereoanlæg fra DENON, kan du også vælge CD-afspiller som ekstern komponent.

Den digitale stereoforstærker er udviklet med aptX-kodning. Dette er en egenskab, som gør det muligt for dig at streame musik i CD-kvalitet. Dette har stor betydning for dig, som ønsker trådløse lydoplevelser i bedste kvalitet.

Udvalgte specifikationer

 • Rotérbar display
 • Moderne, kompakt design
 • Egner sig til digitale musikkilder
 • Kan fungere sammen med valgfri DENON-tilbehør (CD-afspiller, højtalere og andre komponenter)
 • aptX-kodning for god og kraftfuld lyd

DENON RCD-M41 – Bedste Hi Fi lydkvalitet

Om

Når det kommer til at vælge det bedste stereoanlæg, spiller lydkvaliteten en afgørende rolle. DENON RCD-M41 er musiksystemet for dig, der vil have den absolut bedste HiFi lyd. Du kan koble alle dine enheder til musikanlægget såsom mobil, bærbar og tablet. Dermed kan du få den bedste lyd, uanset om du hører musik eller ser film.

Den praktiske og kompakte størrelse gør det ideelt for enhver boligejer at finde plads til DENON RCD-M41 i hjemmet. Den måler blot 21 cm i bredden, og den kan placeres på kontoret, i stuen, på et værelse eller i køkkenet.

Musikanlægget findes i en DAB-version, som vil være det rette valg af model for dig, som holder af at høre radio. Med DAB-versionen får du det bedste stereoanlæg, som understøtter DAB+ og giver dig 40 forskellige stationsvalg.

DENON står bag flere anerkendte stereoanlæg og er kendt for at producere musiksystemer i topkvalitet og med anvendelse af markedets nyeste teknologi. RCD-M41 er anlægget for dig, der ønsker den mest økonomiske model, som giver de bedste lydoplevelser til både hverdag og fest.

Udvalgte specifikationer

 • Vellydende Hi Fi stereoanlæg
 • Findes i en DAB-version
 • Indbygget stereoforstærker, CD-afspiller, trådløs musikstreaming fra alle dine enheder
 • Stilrent og kompakt anlæg
 • Fås med metalfinish i hhv. sort og sølv

BLUESOUND Powernode 2I + Dali Spektor 1 – Bedste multirumsmusiksystem

Om

Holder du af at høre musik, eller nyder du at slappe af til film og serier, så har du brug for det bedste stereoanlæg, som skaber en autentisk stemning.

For dig som vil have den ypperste lydkvalitet, har du brug for et anlæg med indbyggede forstærkere med 60 Watt. Med dette BLUESOUND produkt kan du skabe musikoplevelser i hjemmet, som vil bringe dig glæde og værdi i mange år frem.

Powernode 2I er et trådløst multirums musiksystem, som er fremstillet i elegant og kompakt design. Opsætning af Powernode 2I foregår via din mobiltelefon. Når du downloader Powernode app’en, kan du få fuld kontrol over det moderne stereoanlæg. App’en giver dig samtidig mulighed for at kategorisere al din musik, lave mapper og få adgang til alle streamingtjenester (mod betaling).

Dali Spektor 1 er de komplimenterende højtalere til Powernode. Der er både økonomiske og praktiske fordele ved at vælge Dali Spektor 1. Du kan med fordel bruge disse højtalere til både musik og film. Højtalerne er designet i samme kompakte udgave som Powernode, så de kan stå dér, hvor du ønsker det. På trods af de pladsbesparende dimensioner leverer Dali Spektor højtalerne lyd i bedste kvalitet.

Udvalgte specifikationer

 • Kombineret stereoanlæg og højtalere
 • Egner sig til streaming af musik og film
 • Kompakt og stilfuldt design
 • App kontrol
 • Brugervenligt og moderne stereoanlæg

Testkilder

Læs også: Test: Seks kompakte anlæg skrevet af jyllands-posten.dk

Se også Guide: Få optimal lyd i stuen skrevet af politiken.dk.

Denne anmeldelse af de 12 bedste stereoanlæg anno 2020 er skabt på baggrund af en kvalitetstest fra Jyllands-Posten, som har anmeldt de bedste stereoanlæg i kompaktkategorien.

Der er taget afsæt i de funktioner og egenskaber, som Jyllands-Posten har fremhævet hos deres udvalgte kvalitetsanlæg. Der er taget udgangspunkt i en test af kompakte anlæg, da det er denne type musikanlæg, som regnes for at være de mest velfungerende og bedste stereoanlæg på det danske marked.

I Jyllands-Postens test er de forskellige produkter udvalgt med hensyn til at tilgodese individuelle behov. På samme måde har denne test-guide til hensigt at give værdi for enhver forbruger, uanset hvad de primære ønsker er i forhold til lyd- og musikoplevelser i hjemmet. Hos nogle er det prisen, der er afgørende, mens det bedste stereoanlæg hos andre forbrugere bestemmes af omfanget af moderne funktioner.

Betegnelsen ”bedste stereoanlæg” har både en teknisk og en individuel betydning. De anmeldte musikanlæg er udvalgt som de bedste på baggrund af følgende egenskaber:

 • Designet med de mest moderne funktioner.
 • Giver de bedste lydkvaliteter.
 • Er brugervenlige.
 • Er fremstillet i kompakte designs.

Ét er at vælge et anlæg, som er udstyret med de mest moderne funktioner. Noget andet er at give mulighed for at udnytte den indbyggede teknologi optimalt. Fra POLITIKEN er der taget udgangspunkt i en vejledning til at få optimal udnyttelse af dit stereoanlæg i hjemmet.

Placeringen af stereoforstærker samt højtalere er af afgørende betydning, når du vil have maksimal glæde af dit musiksystem.

Det bedste stereoanlæg er ét, som matcher de individuelle behov samt det pågældende rum, hvor det står placeret.

Når du skal vælge det bedste musikanlæg, skal du tage afsæt i dine primære behov. I denne forbindelse er det vigtigt, at du har kendskab til betydningen af de forskellige, moderne funktioner på de bedste stereoanlæg.

Vælg det bedste stereoanlæg i forhold til rum

Når du skal vælge det bedste kompaktanlæg til dit hjem, skal du tage afsæt i det rum, hvor anlægget skal placeres. Dine valg af højtalere skal matche rummet i størrelse. Højtalerne skal derudover placeres, så rummets forhold giver de bedste betingelser for lydbølgerne.

Som tommelfingerregel gælder det, at små højtalere er bedst til små rum, og store højtalere er bedst til store rum.

Det er i mange tilfælde rummet (og ikke anlægget), der er den største udfordring for at få den bedste lyd.

Det er vigtigt, at du placerer dit kompaktanlæg på et sted, hvor det har mulighed for at stå frit. Dette har betydning for lydkvaliteten og vedligehold. Du må f.eks. ikke gemme anlægget væk i et reolsystem, hvor du lukker af for det, mens det afspiller.

Selv det bedste stereoanlæg kan miste volumen og effektivitet, hvis ikke det placeres optimalt i din bolig. Der vil som regel følge en brugermanual med til dit anlæg, så du kan orientere dig i den og få råd og anvisninger til at finde den rette placering.

Effekten af lydbølger påvirkes af et rums indretning. Hårde flader såsom fliser, sten og beton vil resultere i, at der skabes ekkolignende effekter på din musik. Har du mange hårde flader i hjemmet, skal du kompensere ved at indrette med ”bløde elementer”. De bløde elementer blokerer for lydbølgernes kontakt til de hårde flader.

De bløde elementer kan være gardiner, et gulvtæppe eller stueplanter.

Når du har 2 eller flere højtalere, er det en god idé at placere dem med afstand til hinanden. Den optimale placering af 2 højtalere er, hvis du kan forme en ligebenet trekant imellem dig (lytteren) og hver af de 2 højtalere.

Har du et minianlæg, befinder højtalerne sig typisk på hver side af lydkilden. Dog er det optimalt, hvis du skaber lidt afstand imellem højtalerne, så du får en mere blød og varm lyd fra dit anlæg.

Få styr på funktionerne hos de bedste stereoanlæg

Hvis det er første gang, du står overfor at købe et anlæg til musik, kan der være funktioner og egenskaber på de bedste stereoanlæg, som du har brug for viden omkring.

Det er afgørende for at finde det bedste stereoanlæg, at du er bekendt med betydning af de primære funktioner, som de forskellige kvalitetsmodeller er udstyret med.

Multirum

Har du brug for at kunne skabe de bedste lydforhold i hjemmet, vil det være funktionelt at vælge det bedste stereoanlæg med multirumsfunktion. Dette tillader dig at placere ekstra højtalere i de rum, hvor du ønsker musikken skal udfolde sig.

I denne forbindelse skal du vælge et stereoanlæg med WiFi, hvor du kan tilkøbe ekstra komponenter. De nyeste stereoanlæg på markedet kommer med mange muligheder for tilkøb af ekstra udstyr. Hvor kraftfulde multirumshøjtalere du ønsker, er op til dine ønsker og behov.

Du kan skabe dit helt eget, trådløse multirumsmusiksystem, som kan bruges til både radio, streaming af musik og som TV-lyd.

Den store fordel ved et multirum musiksystem er, at det er en fleksibel løsning. Ændrer du behov for lydafspilning, omplacerer du blot dine højtalere. Skal du flytte, kan du pakke alle elementer ned og sætte dem op i dit kommende hjem.

Det er en fordel, at din afspilning kører over de trådløse højtalere. Dermed får du ikke afbrudt din musik, hvis du modtager et opkald, eller hvis din mobil er lav på batteri.

Der findes forskellige multirumsmusiksystemer på markedet. Når du vil have det bedste stereoanlæg, skal du vælge højtalere af samme mærke som dit anlæg.

HiFi anlæg

HiFi anlæg er iblandt de bedste stereoanlæg. Det er de nyeste modeller, som giver dig mulighed for at sammensætte det anlæg, som matcher dine lydønsker og behov. Den klassiske udgave af et HiFi anlæg består af en stereo forstærker og et sæt højtalere.

Betegnelsen ”HiFi” (High Fidelity) er et teknisk begreb, som bruges til beskrivelse af en god evne til at gengive enten billeder eller lyd. I sammenhængen for bedste stereoanlæg kan du med fordel bruge HiFi betegnelsen, når du vil have den absolut bedste lydoplevelse med dit anlæg.

HiFi musikanlæg befinder sig i den dyrere ende af skalaen. Der bliver ikke gået på kompromis med de teknologiske løsninger på de bedste HiFi stereoanlæg.

Når du vælger et HiFi anlæg, investerer du i at få de ultimativt bedste lydoplevelser derhjemme i masser af år i fremtiden.

Det er multifunktionelle anlæg, som du kan bruge til trådløs streaming af din yndlingsmusik fra mobile enheder, ligesom du kan koble anlægget til dit TV og nyde dine film med lyd i bedste kvalitet.

Musikstreaming (WiFi eller Bluetooth?)

Der findes mange musiktjenester på nettet og som apps. Det er digitale tjenester, der gør det muligt for enhver forbruger at skabe egne mapper med favoritmusik i forskellige genre.

Gør du brug af en eller flere af disse musiktjenester, og ønsker du at lytte til dine yndlingsnumre derhjemme, skal du vælge det bedste stereoanlæg med WiFi eller Bluetoothfunktion.

Når du vil streame din musik, sker det enten via din internetforbindelse (WiFi) eller via en Bluetooth funktion. Der kan være forskellige behov, som er med til at afgøre, om du skal vælge enten Bluetooth eller WiFi.

Den store fordel ved Bluetoothfunktionen er, at den ikke bruger meget data. Når det kommer til at få den bedste lydkvalitet, er WiFi at foretrække. Det bedste stereoanlæg med WiFi åbner også op for, at du kan udnytte fordelene ved multirumsfunktionen.

De bedste anlæg på markedet er udstyret med Auto Connect funktion. Dette får stor betydning for dig i det daglige. Når først du har koblet dine mobile enheder til dit anlæg, husker stereoanlægget dem, så du i fremtiden får direkte og ubesværet adgang til din musik.

Højtalere

Når det kommer til de bedste stereoanlæg, findes der 2 overordnede udgaver i forhold til designs. Der er modellerne med indbyggede højtalere, og så er der stereoforstærkerne, som fungerer med eksterne højtalere. Der er fordele og ulemper ved begge udgaver.

Som udgangspunkt kan du gå ud fra, at des større dine højtalere er, des mere kraftfuld lyd kan de levere. Det vil sige, at går du efter at skabe de bedste lydoplevelser i hjemmet, skal du vælge et HiFi anlæg, hvor du kan vælge de højtalere, som passer til dine ønsker.

Der er ingen grund til at gå udenom anlæg med indbyggede højtalere, når du vælger iblandt de bedste modeller på markedet. Du kan finde anlæg med indbyggede højtalere, som kan give dig sublime lydoplevelser. Den store fordel ved de bedste stereoanlæg med indbyggede højtalere er deres pladsbesparende designs.

Du vælger lydkvalitet i forhold til angivelse af Watt. Når du vil sammenligne forskellige anlæg i forhold til deres lydeffektivitet, kan du med fordel bruge Watt som grundlag. Des højere Watt, des kraftigere lyd.

Q&A om valg af bedste stereoanlæg

Vil du udskifte musikanlægget derhjemme, eller er du på udkig efter det bedste stereoanlæg, som matcher dine behov, vil der helt naturligt være spørgsmål, som melder sig i beslutningsfasen.

Herunder finder du svar på relevante og vigtige spørgsmål, som kan hjælpe dig på vej med at finde det minianlæg, som vil bringe dig størst anvendelsesglæde i mange år frem.

Hvorfor vælge et kompakt anlæg?

De kompakte anlæg til afspilning af musik og lyd er designet og udviklet til at tilgodese de moderne behov. Når du vil have det bedste stereoanlæg, vil de kompakte anlæg være den type model, du skal gå efter.

Her får du mulighed for at sammensætte dit eget multirumsmusiksystem med opsætning af valgfrie højtalere, du får trådløs tilslutning af dine musiktjenester, og du får et flot og stilrent anlæg, som ikke optager meget plads.

Med andre ord kan du få glæde af følgende fordele, når du vælger et kompakt anlæg:

 • Mulighed for at vælge højtalere med op til 60 Watt pr. enhed
 • Opbygge dit eget multirumsmusiksystem
 • Du får et stereoanlæg med WiFi
 • Du kan streame musik fra dine favorittjenester på mobilen eller din tablet
 • Du kan bruge dit anlæg til afspilning af TV-lyd

Designmæssigt får du mange muligheder med de kompakte minianlæg. Om du er til et moderne design eller foretrækker et diskret design med rene linjer, er op til dig.

Hvilke kompakthøjtalere skal jeg vælge til mit Hi Fi stereoanlæg?

Når du vælger ét af de bedste stereoanlæg i kompaktkategorien, skal du også forholde dig til valg af højtalere – som i denne forbindelse betegnes ”kompakthøjtalere”. Det er højtalere, som designmæssigt komplimenterer stilen og funktionerne fra et kompaktanlæg. Det vil sige, at disse højtalere er udviklet til at være elegante og pladsbesparende, samtidig med at de giver dig den bedste lydkvalitet.

Højtalere til de bedste stereoanlæg fås i mange forskellige designs, udgaver og med forskellige farver.

Den store fordel ved kompakthøjtalere er, at de kan indgå som en del af den personlige boligindretning. Dermed kan du få glæde af dit multirumsmusiksystem, også når du ikke ser TV eller hører musik.

Når du skal vælge de rette højtalere, skal du være afklaret med følgende:

 • Ønske om lydkvalitet (antal Watt)
 • Design og stilart
 • Dimensioner

Hvad angår design, vil det være optimalt at vælge højtalere, der matcher din stereoforstærker. Dette kan du komme til, når du vælger iblandt kvalitetsmærkerne såsom DENON og SONOS.

Størrelse hænger som udgangspunkt sammen med lydeffekt. Det vil sige, at des større dimensioner dine højtalere har, des mere kraftfuld lyd kan de levere. De mest kraftfulde højtalere er dem, der skal stå på gulvet. Dog behøver du ikke gå på kompromis med lydkvaliteten, selvom du vælger kompakthøjtalere, som er beregnet til placering på bord eller hylde.

Skal jeg vælge stereoanlæg med eller uden WiFi?

Dine behov afgør, om du skal vælge et stereoanlæg med WiFi eller et uden. Har du brug for at kunne høre musik fra tjenester på din mobil eller din tablet, kan det være det rette valg med WiFi. Sammenholdt med Bluetooth vil WiFi give dig en bedre lydkvalitet samt færre forstyrrelser.

Når du vælger det bedste stereoanlæg med WiFi, får du ugeneret lydoplevelser i bedste kvalitet.

Ønsker du at bruge dit anlæg til afspilning af dine yndlingsplader og CD’er, er WiFi ikke nødvendigt. Når det er CD- samt pladeafspilning, som er dit primære behov, kan du gå efter et retrostereoanlæg.

Hvordan vælger jeg det bedste stereoanlæg til vægophæng?

Har du en lille bolig, eller ønsker du at optimere pladsen i hjemmet, vil det være oplagt at vælge det bedste stereoanlæg til ophæng på væggen. I denne forbindelse er det vigtigt (både funktions- og sikkerhedsmæssigt), at du specifikt går efter de modeller, som er beregnet til formålet.

De stationære, kompakte anlæg er udstyret med ekstra teknik, som gør disse anlæg lidt større i dimensionerne, samtidig med at de gennemsnitligt vejer mere end de væghængte stereoanlæg.

Den store fordel ved at vælge en væghængt model er, at du kan få et anlæg, hvor højtalerne er udviklet til at fordele lyden i rummet. Dermed skal du ikke bekymre dig om svag eller ”kold” lyd, når du vælger et anlæg med 8-vinklede højtalere.

Hvad er kvaliteten på retrostereoanlæg?

For dig, der holder af den musikalske nostalgi, som særligt vinylplader giver, er det oplagt at gå efter et retrostereoanlæg. Du skal ikke bekymre dig om at mangle kvalitet eller funktioner, når du vælger de bedste af slagsen i denne kategori.

Du får anlæg, hvor du kan afspille både plader, CD’er og kassettebånd. Har du brug for en musikalsk adspredelse, kan du også høre radio på disse anlæg, eller du kan gøre brug af Bluetooth funktionen. Med andre ord styrer du selv, hvilken type musik du vil høre.

Når du vælger et retroanlæg, er det designstilen, som har givet anlægget sit navn. Det er skabt i charmerede look, som komplimenterer musikanlæg fra 1960’erne. Du får stadig nutidens betydningsfulde funktioner og muligheder med anlægget.

Se også denne artikel på dustinhome.dk: Sådan vælger du det rigtige lydanlæg

Se også artiklerne: Bedste 10 trådløse musikanlæg

Læs også: Soundboks 2 – den ultimative festivalforstærker

Læs også vores artikel om: 10 BEDSTE SUBWOOFERE

Se vores artikel om: Den store RIAA-forstærkertest

Læs også vores artikel om: Karaoke anlæg – her finder du nogle af de bedste

 

Denne side er anmeldt af: Mike P. Jensen 10/10